В 7.00 часа днес, въпреки усилията на лекарите, почина 88-годишният Христо Панков, който беше нахапан от кучета, съобщиха от "Пирогов".

88-годишният човек беше изчезнал на 12 юни през деня, след което дъщеря му подала сигнал в Първо районно полицейско управление в столицата. Старецът е бил намерен в столичния парк "Стефан Стамболов", в квартал "Редута", в изключително тежко състояние, с разкъсани от кучета крака.

Възрастният мъж беше приет в УМБАЛСМ „Пирогов” с множество рани по ръцете и краката, съобщиха от здравното заведение. Заради напредналата си възраст, мъжът е имал съпътстващи заболявания, които утежнили състоянието му.

Това е вторият подобен инцидент в София. През март глутница кучета в столичния квартал "Малинова долина" нападнаха и разкъсаха 87-годишния професор Ботьо Тачков. Въпреки усилията на лекарите, професорът почина в болницата.
Инцидентът върна общественото внимание на проблема с бездомните кучета в столицата. Общо четири кучетата от глутницата, която разкъса професора, са евтаназирани, останалите 19 са в приюта в Сеславци.

Днес столичният кмет Йорданка Фандъкова изказа съболезнования на близките на починалия и съжаление, че в резултат на нерешен от години проблем в София загиват хора. Тя съобщи, че до една година очаква да бъдат прибрани минимум 4000 кучета в приюти, изградени с отворен тип, вследствие на промяната в наредбата, която е в сила от три месеца.