Кучето е домашно и познато в квартала като агресивно и свирепо. Срещу собственика на ротвайлера многократно са подавани жалби в общината от пострадали хора още преди 3 години, съобщи bTV.

Вчера на обяд малката Мина направила първите си стъпки в живота, а малко след това животът й бил на косъм. Майката Ева Перчемлиева от София не пожелава на никоя друга жена по света да види това, което тя е видяла.

"Кучето тръгна по-бързичко да се движи и в момента, в който ме подмина и видя, че в ръцете ми има нещо, просто се обърна и...”, сподели тя.

За щастие, този път собственикът е наблизо.

"Той веднага хвана кучето, но просто го закачи и се обърна. Без нито дума, да види детето живо ли е, здраво ли е. То го захапа за главата!”, казва още майката.

Раните са на сантиметри от сънната артерия на момиченцето.

Но бебето не е първата жертва. Преди половин година, ротвайлерът разкъсал кучето на друга жена и нахапал мъжа й.

"Ето ми всички жалби. 3 години ви сигнализираме. Как го проследихте? Аз си платих данъка. Вие как ме защитихте?”, обърна се Мая Недкова към служител на общината.
Инспекторатът трябва да следи дали опасните кучета са с каишка и намордник. Но служителите казват, че са малко, а и ги е страх- случвало се е собствениците да насъскат кучетата си срещу тях.

"Абсолютно нямам такива задължения. Правомощията и задълженията на Столичния инспекторат са толкова много и разнообразни, че да очаквате да проследявам поведението на едно домашно куче, което то затова има и наредба”, коментира Захари Бисеров, началник инспекторат район "Надежда”.

"Не може 30 000 лева да плати човек, който отреже краката на животно, а човекът, който пуска кучето си да изяде дъщеря ми - 200 лева глоба”, казва майката на нападнатото дете по повод законопроекта, който предвижда затвор и огромни глоби за насилие над животни .

Собственикът на ротвайлера е задържан от полицията за 24 часа. A глобата от 200 лева, която ще му наложат, е максималната, разрешена от закона, когато няма смъртен случай.