Инцидентът с детето стана вчера в силистренското село Ситово. Ловното куче било вързано в двора на съседите. Момиченцето минало през отвор в оградата, за да си поиграе с животното, което внезапно го нападнало. Майката се притекла на помощ и едва изтръгнала момиченцето от зъбите на разяреното животно.

Детето, загубило много кръв, беше прието в интензивното отделение в травматичен шок. Най-сериозни бяха травмите по шията и главата.
Близо денонощие лекарите се бориха за живота на момиченцето. Късно следобед обаче Виктория изпадна в клинична смърт. Според лекарите, малката Виктория не е имала никакъв шанс да оцелее, съобщи Нова телевизия.

„Детето остана в кома в хипотермия, с много ниско кръвно налягане, оформи полиорганна недостатъчност и тази сутрин към 7.10 почина, следствие на тежките наранявания, травматичен шок, остра кръвозагуба”, обясни д-р Радослав Неделчев от Силистренската болница.

Родителите са в шок и отказват контакти с медиите, предаде БНР.
Тези дни почерненото семейство трябвало да прави възпоменание за смъртта на 16-годишния си син, който загинал след падане от парапет.

Започнало е разследване, съобщиха от полицията в Силистра, предаде Дарик радио. Образувано е досъдебно производство по чл. 325 „в" от Наказателния кодекс срещу 42-годишния собственик на кучето Бисер Кулев
за причинена смърт. Мъжът е отговорен, че не е положил достатъчно грижи за двете ловни кучета, които отглеждал в двора си.
Ако бъде признат за виновен, той може да получи присъда от максимум пет години лишаване от свобода.

За Нова телевизия той каза, че до момента кучетата не са проявявали агресия. Отглежда ги в двора си повече от 10 години и не е имал проблеми. След фаталния инцидент обаче беше категоричен, че ще ги махне.

Кучето-убиец ще бъде поставено в изолатор за 2 седмици. Животното ще бъде изследвано за бяс и други болести и ако продължи да проявява агресия, ще бъде умъртвено.

Общината в Ситово ще отпусне средства, за да подпомогне родителите, но каквото и да се направи оттук нататък, нищо няма да им върне детето,  коментира кметът Николай Неделчев.

По данни от Регионалната здравна инспекция в Силистра (РЗИ) от началото на годината до края на август в Силистренска област са регистрирани 122-ма души, нападнати от кучета и други животни.

На 19 октомври 2009 г. четири домашни кучета нападнаха на улицата в разградското село Сушево 6-годишно момиче, тръгнало с 4 монети към магазина, за да си купи нещо сладко.
Кристияна почина на път за болницата
в Кубрат, а 49-годишната бивша учителка Елена Банкова, която е собственичка на кучетата, бе осъдена на 1 година условно с 3 години изпитателен срок.