Крум Николов живее в петричкото село Първомай. На 11-и септември момчето посрещна 18-ия си рожден ден с един крак. Крум бе един от тримата младежи, които на 16 август бяха пометени на тротоар в Петрич от дрифтиращ шофьор. 18-годишният Георги Попстоянов, който бе задържан, имал книжка само от два месеца.

Лекарите спасиха живота на Крум, но не успяха да спасят крака му. Сега момчето, което мечтаело да стане спортист, мечтае за...протеза.

Той си спомня всичко от фаталната вечер.

"Попстоянов въртеше неколкократно гуми покрай нас, минаваше с бясна скорост, превключваше на ръчна, когато това се случи той идваше отгоре по "Цар Борис " и за секунди се качи при нас, и ни помете и тримата. После аз виждах как кръвта ми изтича, помня всичко и помня, че линейката се забави много", спомня си Крум, цитиран от "Струма".

Той споделя, че е приел много тежко и трудно новината, че единият му крак е ампутиран.

"Знаеш ли какво е за един спортист и млад човек да разбере, че от този миг животът му се преобръща и, че той цял живот ще е различен. Аз спортувах активно, набирах се на лостове, мечтаех да продължа със спорт, мечтаех за любов, всичко свърши за миг", казва момчето.

Крум е категоричен, че никога няма да прости на връстника си Георги Попстоянов за катастрофата.

"Никога, никога няма да му простя. Той не само отряза крака ми, той погуби мечтите ми, прекърши крилете ми..... Дано само да успеем да купим хубава протеза, за да махна тези патерици и да се разхождам с приятелите си", допълва ученикът.

Той призова шофьорите да бъдат много внимателни, защото случващото се по пътищата е страшно.

"Не убивайте мечтите, не разплаквайте семейства, на осакатявайте хора.... Кажи какво друго да кажа, страшно е", каза Крум Николов.

Сестра му Елена Николова пък помоли хората за помощ, за да бъде закупена протеза за брат й. В профила си във Фейсбук младата жена написа:

"Единственото нещо, което искам в този момент е да видя брат ми отново на крака, да го видя отново усмихнат и споделящ своите мечти, защото когато имаш силна воля и здрав дух, може да постигнеш всичко!! Това е моята мечта!!! Мили хора, вече е отворена банкова сметка на моя брат, ваш приятел и познат Крум! Нека помогнем той отново да стъпи на краката си, нека отново върнем усмивката на милото и невинно личице, нека му помогнем отново да мечтае и да сбъдне мечтите си, нека отново го видим сред нас щастлив и усмихнат! Благодаря на всички, които помогнахте и помагате в този момент, бъдете живи и здрави! Събраните парични средства, ще помогнат да изберем най-добрата протеза на нашия герой и той отново ще бъде на крака, защото ние винаги ще бъдем с него.

А за човека, който ти го причини, няма да кажа нищо освен, че има Господ и той рано или късно ще му го върне и то двойно!!! Няма да остане ненаказан!!! Господ забавя, но не забравя!!!!!"

Всеки, който желае да помогне може да го направи на дарителската сметка:

Общинска Банка

град Петрич

IBAN BG34 SOMB 9130 1064 2787 01

КРУМ АТАНАСОВ НИКОЛОВ