Крум навърши 18 г. без крак заради дрифт на млад шофьор

Момчето се нуждае от средства, за да купи протеза и да стъпи на крака

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

то има господ, ама да си го вкарат за 4-5 години в затвора, пък после пак да ходи да се прави на Фитипалди!

то има господ, ама да си го вкарат за 4-5 години в затвора, пък после пак да ходи да се прави на Фитипалди!

В Петрич няма ли полиция? Сигурно има. Веднага шефа на полицейското дисциплинарно уволнение, защото не си върши работата. Този е правел няколко дрифа преди да удари момчето. Ако имаше нормална полиция, още на първия дриф , шофьорът щеше да бъде арестуван. Но всичко е въпрос на управление.

Тази протеза защо не я изработи българското келеме-дрифтаджия! А после и издръжката на Крум!

защо протезата да не плати извършителят на това престъпление, но не с най-евтината, а с най-скъпата.

Не Господ! Винкел му трябва на дрифтърчето! По коленете! И двете! И за всички дръфтърчета в границите на България - винкел!

За всяко престъпление, без значение какво е то - кражба, убийство, изнасилване, осакатяване на друг човек, обществото е решило да наказва виновните по един и същ начин, със затвяряне за различен период. Защо? питам и не мога да си отговоря, защо събират на едно място все хора с нарушения и как в такава среда лошия ще се поправи, нали всички там са все "лоши"! Това е общество от престъпници - храниш се, спиш, разговаряш, работиш с престъпници. Питам, и много се съмнявам дали там се поправяш!! Не трябва ли овъзмездяването да бъде подобно на нарушението?

Око за око, зъб за зъб и т.н. ли? Това не бяха бибилейските времена, които са били доста варварски и брутални? Или да режем ръцете на крадците? И не, че нещо, но ако се окаже, че някой е осъден несправедливо, ти имаш ли начин как да връщаш очите, ръцете и т.н.? Можеш ли да гарантираш, че всички съдии ще са неподкупни и безпристрастни? Че дори и само от мързел или некадърност, някой няма да бъде осъден неправомерно??

Тук може да има само едно правосъдие - око за око, зъб за зъб. Пролята кръв за пролята кръв. На държавата не може да се разчита.

Какво става с гражданската отговорност?

Поскъпна с около 40-60 процента. Що, да не искаш от тези мили хора, застрахователите, работещи на ръба на оцеляването..... Аууу, е как можа!

Нека да продават всичко свое и да плащат обезщетение на Крум. Няма да плащаме за тези негодници, техните щети!!!!

Може да прозвучи много еретично и не много етично,но нали се знае кой е виновника?Знае се и чий син е.Щом баща му е могъл да купи на простото си момче кола,защо да не може да поеме и протезата на момчето и то сега и на момента?Нали така е купил и колата на сина си?

Хората се опитват да се правят на цивилизовани и разбрани, като си мислят, че понеже закона е на тяхна страна ще има правосъдие и възмездие, но това далеч не е така, колкото и да го отричате, човеците също са животни и отмъщението им е в природата. Затова намерете келеша дрифтаджия и му отрежете крака. Познавам едно момче което лежа в кома повече от месец, защото някакви се опитаха да го обират и го удариха с камък по тила, съучениците и приятелите на момчето се събраха и ги направиха инвалиди за цял живот.

Сега всички хулим шофьора и съжаляваме Крум, но дрифтовете са яки, мацките се лепят на "героя", глей ква съм батка беее...И знам какво говоря - дъщеря ми е в столично училище на сравнително високо ниво и казва, че само на нея и още три деца им се учи. Другите в час се гримират, спят, играят с мобилните, говорят си...Момичетата са полуголи на училище...Хора, кой възпита децата ни само от телефони и коли да се интересуват - не бяхме ли ние самите? И детето ми се интересува само от телефони - учи, защото я е страх от санкциите ми, не защото й се учи.Надявам се един ден да разбере защо са му знания на човечеството и Епъл не са върха на мечтите ни. Не знам къде ще стигнем, но мисля, че някъде по пътя нещо сериозно се обърка ...

Зарадва ме коментара ви понеже видях, че все още има разумни и мислещи хора. Дано дъщеря ви също разбере кои са ценностите в живота.

Такава дъщеря, аз възпитах съвсем нормална, без чалга, дрифтове, цигари, ракийки, салатки и биричка. Моята знае 5 езика и затова е в чужбина на престижна работа. А ти тука викаш "Дайте да дадем!"

... pohvali se, a?..

посмали манго

Да не я биеш бе, абюзър !

наричат ме пенсионер, защото извън града карам с 70-80 (на магистралата 80-100) и спазвам всички възможни ограничения. колега ми каза "като те настигна на пътя и ми се влачиш така ще те потроша". преди точно 2 седмици същият колега катастрофира. по ирония на съдбата бях първи озовал се на мястото, защото очевидно съм карал малко след него без да го знам. нямаше вина, защото насрещнодвижещ се изпуска завоя и го прасна почти челно. колегата в момента е с гипс на целия крак. и двамата са карали бързо, но ако бяха се движили в този частък като мен (там карам много бавно - 50-60) нямаше да има кастрофа и пострадали, а дори да се удариш при ниска скорост ще има само материални щети. това е път неремонтиран от Тошово време, който е 30-40км само завои, наре-надолу и дупка до дупка. но има и състезатели...

Своето

Сега ще има много плюсове на Вашия коментар, но за съжаление 90% от тях ще бъдат лицемерни.

Най -грозното злодеяние извършено на Земята, е осъждането и разпятието на безгрешния ЕДИНОРОДЕН БОЖИЙ СИН - ИСУС ХРИСТОС. Най -голямата трагедия се превърна в ЕДИНСТВЕНАТА ЖИВА НАДЕЖДА ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО,ЧЕ ТОЗИ КОЙТО ПОБЕДИ СМЪРТТА, ЩЕ ДАДЕ ВЕЧЕН ЖИВОТ НА ВСЕКИ КОЙТО ВЯРВА В НЕГО. "Ето ,иде с облаците: и ще го види всяко око,и онези, които го прободоха;и всички земни племена ще заридаят за Него"Откровението на Йоан 1: 7: Крумчо,прощавай...и вярвай...Ще получиш повече от това ,което искаш...

mirоlav

При добър адвокат ще ти докара 200 000 и нагоре. Потърси организация за пострадали от ПТП много са добри за теб е безплатно. Че и протезата ще ти платят.

Добри, отлични мошеници са от Онази оргазнизация. Но да, могат и да помогнат. И не е "организация", а е една добре известна асоциация... в един гараж във Варна бяха, и май и още са.

Бащата е бивш полицейски началник - пишат някои, но потърпевшите са повече от един, а има и свидетели. Трябва да го съдят! Освен това застраховката по Гражданска отговорност на шофьора би трябвало да поеме разноските на потърпевшите или да съдят застрахователя ако не. Така или иначе, Круме, пратих ти някой лев, дано успееш с протезата и горе главата! Много е лошо, много е страшно, но трябва да намериш сили и да вървиш напред въпреки всичко.

mirоlav

Бог създал хората различни, Колт ги направил РАВНИ.

равни FORD. Сър Хенри Форд!

Горкото момче! Това е ужасно. За съжаление, няма да има кой знае какво възмездие. Макар, че нито законно, нито незаконно няма да върне здравето и бъдещето му.

Бащата е бивш полицейски началник Колегите му пазат келеша. Също и дира защото крие тази информация.

Нищо няма да му направят на келеша. Баща му е бивш полицейски началник в района. Още след катастрофата лично шефът на петричкия КАТ излезе пред новините да обясни, че не е имало дрифт, а подхлъзване. Гнус с фуражка!

"Дори да е подхлъзване" виновника и родителите му трябва да платят протезата.

Със свестна протеза Крум може да има нормален живот Има една бразилска моделка Паола Антонини, на която по същия начин пиян шофьор и откъсва крака. Жената живее нормален живот може да видите в нета, но естествено с най модерна протеза. Така че кураж на Крум. Но виновникът за този инцидент трябва да лежи в затвора.

Но ако по някакъв начин го освободятот затвора - ще дойде Видовден и тогава е твърде вероятно да го копат.

Но ако по някакъв начин го освободятот затвора - ще дойде Видовден и тогава е твърде вероятно да го копат.

Дайте снимка на копелето "състезател" и на родителите му. Явно държаватя я няма в случая щом това копеле не е в затвора, а семейството му не е ошушкано до стотинка. Наемайте добър адвокат и си търсете правата по съдебен път. Ако трябва осъдете държавата в Брюксел. Това е гавра с човешкия живот.

Момко,не чакай някой на раздаде справедливост,ти си човека,събери приятели и му изсипете бъбреците от шутове,цял живот ше ходи по два пъти на седмица да му сменят кръвта,ше види ада!!!!

Господине Вие също сте за затвор. Какъв звяр може да сте, че да призовавате към толкова гадна саморазправа и насилие. Станалото станало... лошо е не е хубаво, човека виновник трябва да си получи присъда по нормален начин. Жалко, че все още живеем в такава варварска държава.

Иванчо, като не ги разбираш тези работи си трай.

Да, трябва да си получи заслуженото...да му резнат единият крак и на него ! Единственото право на избор да му е само едно - кой крак да режат да си избере, ляв или десен ?!? С кой ще му е по-удобно за цял живот на полицейското чАдо !

Възмездието е ястие , което се яде ТОПЛО. Така че да не чака а да действа!!!

Joe69

Ние че ще помогнем отново то е ясно! Но: няма ли начин родителите на оново дрифтиращо говедо да закупят протезата на момчето???

"дрифт" , "дрифтиращо" - какво е това?

Абе тъпунгер, я дай алтернатива на тези две думи! Или се променяш, или изчезваш като динозаврите. Как пък не ви писна да въртите една и съща плоча?

При такива случаи, би било редно, причинителят да носи и доживотна парична отговорност, а не оцеляването, да е грижа само на жертвата. Голяма справедливост, двойно наказание!

Момчето ще преодолее болката, ще стане полезен на себе си и обществото един ден! Дай Боже това да се случи миг по-скоро, да срещне истинска любов и приятели! Но докога погледът на голяма част от българите ще е вкопчен в колите и парите? Където и да отиде по света, по-малко алчен не става!

В България протезите са безплатни за инвалидите. 1600 лв отпуска държавата за модулна протеза с европейско качество на всеки 4 години. Протези има, живот с протеза няма и така 30 години между живота и смъртта. По добре дарете пари за някое детенце от което държавата е вдигнала ръце.

Тези безплатните не стават за нищо ,не говори глупости .А ,тези които стават се поръчват в чужбина и са много скъпи .

Щом така мислиш. В Щатите съм, имам протеза колкото за една лека кола, но си нося и работя с протезата на VIP+ на д-р Иванов София. За момчето е по важно да не се предава и да се приспособи към новият начин на живот, а той не е лесен. Доказано от съдбата.

да кажеш, бе? Ти сърце имаш ли?

Да това, сърцето ми бие въпреки 30 години на един крак. Не протезата е важна а волята за живот, глупако.

"А за човека, който ти го причини, няма да кажа нищо освен, че има Господ и той рано или късно ще му го върне и то двойно!!! Няма да остане ненаказан!!! Господ забавя, но не забравя!!!!!" ... Не е Господ, мила Елена! А е държавата! Държавата е тази, която трябва да преобърне живота на този дришльо. но всичко зависи и от Вас! Съдете малкия късопиш малоумник за това, което е сторил. С един добър адвокат смятам, че една солидна петцифрена сума е постижима. Отделно не позволявайте мечтите на Крум да изчезнат. Щом е спортист, може да продължи. Има състезания за хора като него, има и параолимпийски игри! Колкото до протезата - не знам ... все си мисля, че държавата трябва да се погрижи за тези неща и ако се свържете с правилната служба ще успеете да издействате персонална протеза. Бих помогнал с друго, но не и за това, честно. Може би една активност за пригодяване на дома ви към изискванията на Крум или поне на неговата улица! Хубаво е да има такива статии, но е и хубаво след това да прочетем, че извършителя на тази глупост ще има поне една-две години зад решетките, за да преосмисли деянието си и живота си, както и една солидна парична санцкия, която да му виси като Дамоклев меч над главата и да му тежи поне десетина години. Пожеланията ми към Крум са да не се предава и да не търси вина. Нека да канализира енергията си към създаване на условия за хора с неговите проблеми и по-лесно придвижване, както и да вложи енергия и да прати апел към народното събрание за промяна на законодателството ако е нужно. Не може човек, пострадал по такъв начин да бъде оставен финансово необезпечен а причинилия това гнусно нещо да се разхожда на свобода без да си е понесъл последствията! Може да не е по европейски но трябва да има страх в тези младежи, дръзнали да се правят на Сена по градските пътища. Защото шансът да завършат като него или да причинят вреда на някой друг е много голям. Но е друго, когато в пишелкото ти мозъче е набито при подобен инцидент, че ще лежиш и ще имаш да даваш прилична сума пари, която ще те върне назад с десетина години!

Проблема е в държавата. Живеем в кошмар. Защо трябва да питаме защо малоумника кара кола без книжка, защо наранява и осакатява хора без да получи наказание и ЗАЩО ОСАКАТЕНОТО МОМЧЕ НЕ МОЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ПРОТЕЗА В 21 ВЕК В ДЪРЖАВА ОТ ЕС. Спете още. Утре всеки може бързо да изпадне до подобно безпомощно състояние и да бъде аут от живота от днес за утре в тази държава.

Бащата на убиеца е полицай. Вие кога сте виждали да правят нещо друго освен да крънкат пари? Като типична утайка на обществото.

С книжка от два месеца шофьорът едва кара по права линия,а тоя дрифти.За такива Джон Ленън пееше,че не могат да ходят,а се опитват да тичат.Лошото е,че страдат невинни.

Да закрият здравното министерство. Явно няма способни да работят там на тази територия. И оня нечистоплътния смръдливец, заместник министър от РусИ, дето Десито го домъкна, не го показвайте по медиите = гротестко е.

за Крумчо ... ама с празноглавия дрифтъжия какво ще се прави ?

Чакайте малко. Как е възможно това момче да не може да се сдобие с протеза? Да се налага да моли за помощ? В Америка обезщетенията за подобна вреда достигат милиони. Изчисляват се всички пропуснати ползи за цял живот. Виновния не само си подарява къщата, а може и жена си дажа да даде.

Доброго времени суток . Ваш форум мне показался очень привлекательным и перспективным. Хочу приобрести рекламное место для баннера в шапке, за $1500 в месяц. Оплачивать буду через WebMoney, 50% сразу, а 50% через 2 недели. И еще, адрес моего сайта https://kiva-hack.ru - он не будет противоречить тематике? Спасибо! Напишите о Вашем решении мне в ПМ или на почту boris1977gorbunov@gmail.com

Не е ли редно,сега семейството на виновния да закупи протезата,или според тях синът им няма нищо общо със случилото се!?

Ти казваш, че би помолила палача си за помощ. Ама ти сериозно ли? Тая държава е пред разпад заради "мислител" като теб..

Бегане му е майката. Това е лудница, не държава.

Бягат страхливците. От много бягане една позната беше убита в щатите от наркоман.

...а "смелите", дето останахме тук умираме всеки ден! Бавно!

Писаните и неписаните закони трябва да проработят! А на жертвата ще е по-лек живота, защото има ценности, макар и без крак! И защото се радва на любов! Престъпникът и сто крака да има, все е отрепка.

"А на жертвата ще е по-лек живота, защото има ценности, макар и без крак!" Наистина ли прочетох това? Лек животи без крак, защото имаш морални ценности? Сериозно? Ами да отиде в някоя секта и да се моли на Йехова...

Ама защо го наричате "млад шофьор". Така обиждате директно и квалифицирате всички млади хора/шофьори, наедно с изрода. Нима някой смята, че малоумника с годините ще се промени. Не и аз. Пълно е с примери на деградирали възрастни хора/шофьори.

Все пак възрастните шофьори рядко дрифтят без причина.

Не се отчайвай момче, създават нови технологии, вярвай, един ден кракът ти ще бъде възстановен!

До подобни трагедии водят липсата на ценности, възпитание, уважение към околните. Всичко това подсилено с агресия, внушавана от медиите и филмите (примерно "бързи и яростни", "транспортери" и пр. боклуци). Язък за момчето, дано обезщетението покрие разходите за протезата.

И най-вече - чувството за безнаказаност. Тук условна присъда е макса, ефективната е мечта. Това се прави нарочно естествено, лошото е, че няма изгледи някога да се оправи. От 11 години сме в ЕС и нещата се влошиха, каквото и да говорят нашите управляващи.

Точно така ЕС е виновно, че сте прости булгаропитеци-русафило-чалгари!

На първо място са простотията, алчността и невежеството, които неизбежно водят до деградация на психиката и загуба на човешки облик. Като казвам невежество нямам предвид само липсата на академична диплома, защото много висшисти примерно = лекари, юристи и т. н. също са невежи, без чувство за съжаление и човечност. На много зле отива тая държава. Няма оправия. Никога.

Дааа, да, да, искам да помогна на момчето да събере пари, искам личната му сметка, с пожелание да плати и да потроши краката на младия "лъв". Необходима е справедливост. За тежка телесна - 5 години, добро поведение, 3 г. След затвора съвестта е чистта, излежал си е наказанието, ако се покае пред поп още по-леко ще живее, без угризения. Затова справедлимото възмездие е аналог на неговите действия. Сега и веднага! Кратка процедура в съда - отсъждат: "в името на народа съдът реши, младия шшофьор И.Н. К., да се подложи на същото страдание" слагат го на същата спирка, служебно лице засилва кола, чупи краката, линейка идва след същото време, оказват помощ и отрязват крака, показват го на жертвата и го изхвърлят. Това е.

Застрахователя на виновния е длъжен до края на живота му да му осигурява всички консумативи и медицинска помощ до 10 милиона,тъй като е пострадало повече от едно лице.Така,че случилото се случило ,но съдете застрахователя до дупка и за максималната сума.Никакви споразумения не подписвайте защото те слагат край на възможността за искове.За подобна травма където и да сте по Европа обезщетенията са 7 цифрени суми.

Дайне Sms

Крум,ако четеш Ти си силен ще се справиш,учи се ,тренирай, намели Нов смисъл,макар и твърде рано да ти се е случило това.

много тъжно боже ,колко е несправедлив живота

много тъжно боже ,колко е несправедлив живота

Дрислъото-дрифтер -> 500К кръвнина мин. Ако няма пари -> панделка, докато ги изчука.

Георги Попстоянов да му плати протезата, болничните разноски плюс обещитение за вредата!

Най справедливо ще е да отрежат крака на дрифтъра и да го пресадят на жертвата...