Близки на блъснатите от кола младежи на тротоар в Петрич блокираха главна улица в града. Протестът им е срещу безразсъдното шофиране.

Инцидентът стана на 16 август 00:25 ч. на ул. "Цар Борис III" в Петрич.

18-годишният шофьор на автомобила Георги Попстоянов връхлетя върху тротоара и помете две момичета - на 15 и 16 години и едно момче на 17 години. Те са транспортирани в МБАЛ-Югозападна, като лекарите се борят за живота на момчето и по-малкото момиче. Шофьорът остава в ареста за 72 часа. Повдигнато му е обвинение за нанасяне на тежка и средна телесна повреда. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. 

Пред bTV момчета, които са били първи на мястото на инцидента, заявиха, че са чули силен трясък и първоначално са помислили, че скеле е паднало върху кола.

"Изтичахме, обадихме се на тел. 112. Оказахме и първа помощ", каза едно от момчетата. По думите му на шофьора неколкократно са правени забележки за това как кара.

Близка на тежко пострадалата Валентина, каза, че момичето е изгубило много кръв, предстои му още една операция и ще бъде транспортирано в София.

Момиче, станало свидетел на инцидента, пък заяви, че тримата пострадали са попаднали в капан.

"Всички помислиха, че колата ще намали, но тя засилваше и се заби в тях. Те нямаше накъде да отидат. Счупиха се стъкла и всичко падна върху тях, бяха в рани. А шофьорът, вместо да излезе да помогне, тръгна да си ходи", разказа момичето.