Тричленен състав на Окръжен съд-Благоевград потвърди наложената от Районен съд-Петрич най-тежка мярка за неотклонение "задържане под стража" за шофьора, който на 16 август блъсна трима младежи на тротоар в Петрич.

Съдът е приел доводите на прокурора, че има опасност младежът да се укрие и да извърши друго престъпление.

Делото се гледа днес при закрити врати. Адвокат Иво Стефанов, защитник на обвиняемия Георги Попстоянов, поиска налагане на по-лека мярка "домашен арест" като заяви, че свидетелството му за правоуправление е отнето, представи и положителни педагогически характеристики за обвиняемия от две училища.

Срещу Георги Попстоянов Районна прокуратура-Петрич повдигна две обвинения - за причиняване на средна телесна повреда и за причиняване на тежка телесна повреда с опасност за живота.

И днес никой от близките на момчето, не дойде в съда. А в Петрич очакваха решението, за да преценят дали да подновят протестите.

Преди седмица автомобилът на Георги се вряза в група младежи като рани трима, двама от които тежко. Едно момче загуби крака си. В южния град започнаха протести за справедлива присъда и преустановяване на войната по пътищата.

Във връзка с тежкия пътен инцидент в продължение на три дни младежи в Петрич организират протести, които са разрешени от местните власти, съобщи за БТА зам.-кметът на община Петрич Минка Салагьорова.

Протестиращите искат строго наказание за 18-годишен шофьор.

Всички протестни действия ще се проведат от 18.00 до 20.30 часа. Тази вечер протестът е пред сградата на съдебната палата в града, утре на мястото на катастрофата, а в събота пред сградата на общината.

От общината са информирали Районното управление на МВР-Петрич за протестите, за да бъдат предприети необходимите мерки за спазване на обществения ред и да не се стигне до инциденти.