При вчерашната инспекция на строящото се трасе на "Хемус" в ловешко мъж на шега подхвърли на Бойко Борисов, че харесва костюма му, а премиерът свали сакото си и му го подари.

Малко по-късно Борисов публикува във Фейсбука си видео от случката и написа: "След днешното посещение на строящата се магистрала съм и с едно сако по-малко. Янислав си го хареса и аз му го подарих. Това е най-малкото, което работниците заслужават".

Историята предизвика вълна от коментари в социалните мрежи. Всички се питаха: "Кой е човекът, на когото Бойко Борисов подари сакото си?".

Нова тв разкри, че това е 40-годишният Янислав Великов от град Суворово. Той е командирован на лота от една година като началник на механизацията.

Янислав се оказа общински съветник от партия ГЕРБ, написа offnews.bg. След като излязоха публикации по темата, от пресцентъра на Министерския съвет отговориха, че премиерът не е знаел за това.

"Остави си запалката и химикалката. Само взе маската си, защото тя си е негова", каза Янислав. "Това, което говорят, че имало евро, са пълни глупости", категоричен беше Великов, който сам попита премиера има ли евро в джобовете на новото му сако.