С транспаранти: "Долу ръцете от Валери, Валери - смел и честен патриот", представители на браншови организации и симпатизанти на Валери Симеонов се събраха на протест пред сградата на Народното събрание.

Протестът им в защита на лидера на НФСБ - Валери Симеонов е по повод исканата му оставка от страна на майките на деца с увреждания, обединени в гражданската инициатива "Системата ни убива".

Тази вечер те организират автошествие за оставката му от поста заместник-председател на Народното събрание.

Миналата седмица парламентът прие проекторешението за назначението му на зам.-председателския пост с гласовете на ГЕРБ, Обединени патриоти и БСП.  ДПС напусна пленарната зала. Веднага майките на деца с увреждания се организираха в протест с искания, освен за оставка на Валери Симеонов и за тази на всеки депутат, гласувал назначението му. Причината за недоволството им са думи, изречени от Валери Симеонов преди една година, заради които той напусна вицепремиерският пост.

В почивните дни председателят на парламента Цвета Караянчева подкрепи Валери Сименов за новия му пост в парламента. В Златоград тя коментира въпроса пред медиите като посочи, че за думите си преди една година Валери Симеонов е понесъл своя кръст.

В отговор на протестите на майките на деца с увреждания представители на браншовите организации организираха контрапротест в подкрепа на Симеонов под наслов "Демокрация или диктатура". Не повече от двайсет души се събраха пред сградата на парламента, за да заявят, че Валери Симеонов е достоен човек, направил много за българската държава, за малкия и среден бизнес.