Председателят на парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения, Бойко Рашков планира заседание на комисията.

"Мисля, че можем в понеделник да проведем заседание на комисията. На заседанието депутатите ще се запознаят с доклада на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС), който е изпратен до Централната избирателна комисия, както и с всички материали, които би трябвало да има към доклада, обясни Рашков пред журналисти. 

Той добави, че иска да бъде изслушан и председателят на ДАНС Пламен Тончев.

Докладът на агенцията да бъде публикуван, призоваха по-рано днес от политическа партия ГЕРБ и съпредседателя на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП - ДБ) Атанас Атанасов.

"Няма да показвам доклада на ДАНС, няма да разпространявам една манипулация", каза на брифинг премиерът Николай Денков и посочи, че Министерският съвет ще гласува оставката на зам.-председателя на ДАНС Деньо Денев. 

"Докладът на ДАНС няма атрибути на защита по Закона за класифицирана информация, което навежда на мисълта, че целта е била този доклад да бъде разпространен максимално бързо", добави Денков.