Сигнал в социалната мрежа за агресивно поведение на паркинга на крайпътно заведение за бързо хранене - случката се разиграва до Велико Търново и е описана във "Фейсбук" профила на политолога Иво Мирчев.

Заедно със 7-годишния си син, мъжът спира пред заведението. но се оказва, че на паркинга няма места, две лимузини са заели пет паркоместа, а охранители са обградили заведението.

"Помолих съвсем възпитано да преместят едната лимузина, за да мога да паркирам, което очевидно развесели човека, когото помолих - един от охранителите. Каза ми по-добре да изчезвам, за да не стане по-лошо", разказа Мирчев по bTV.

Не смятам, че това е нормално, имаше хора, чужденци, деца - гледаха, питаха какво се случва, добави той.

Изчаках, освободи се едно място, паркирах, обадих се веднага на 112. Около две минути ме държаха на телефона, казаха, че ще вземат мерки. Естествено снимах цялата композиция. Това видимо разгневи охранителите,  продължава разказа си Мирчев.

Имало доста заплахи, но той успял да ги убеди, че е извикал полиция, че има камери и няма смисъл да се стига до нещо по-сериозно. Веднага след това те си тръгнали.

Изчаках 40 минути, за да дойде полиция, полиция не дойде, каза още Мирчев.

По повод случая от пресцентъра на МВР обявиха, че са се обърнали към ОДМВР - Велико Търново.

"От областната дирекция уточниха, че на тел. 112 и в дежурната част на областната дирекция не е получаван сигнал за подобно нарушение", се казва в отговора на министерството.

Мирчев обаче предостави запис на разговора, от който се чува как съобщава за заплахите и му отговарят, че сигналът е предаден на полицията.

Той добави, че след като е публикувал снимките във фейсбук профила си, са последвали коментари от типа: "Оставете ги тези в Търново, вижте какво става в моя град".

Фактите са, че МВР не работи, не съдейства и въпреки че със сигурност в него има добри професионалисти, очевидно не се управлява добре, коментира той.