Извършеното нападение над нашия зам.-кмет е грубо посегателство с опит за убийство с оглед на нанесените му поражения. Така на извънреден брифинг кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова характеризира физическата атака срещу своя заместник Цветан Георгиев.

Зам.-кметът беше нападнат тази сутрин малко след 7.00 часа близо до входа на своето жилище. В момента е хоспитализиран с множество счупвания и тежки рани.

Маринова припомни, че снощи на откриването на Люляковите музикални вечери е призовала хората "да говорим на най-красноречивия език - този на изкуството, на музиката, на хармонията". "За жалост някои хора говорят на примитивен език, на езика на насилието. За тях примитивността и дивашкото е водещо начало", допълни кметът на Ловеч.

Случаят с Цветан Георгиев е точно такъв инцидент на примитивното насилие.

"Той е изключително отговорен общински служител и ние като екип с другите заместник-кметове заедно работим за ред и законност. Но очевидно когато си последователен в своите действия, ставаш неудобен за някои хора", описа ситуацията кметът.

Маринова изтъкна, че органите на реда са реагирали мигновено, продължават следствените дейности и тя вярва, че те ще си свършат работата - да открият и поръчителите, и изпълнителите.

На въпрос кои са нападателите кметът отговори: "Имаме нашите съмнения от кой сектор може да бъде атакуван Цветан Георгиев. Подали сме два сигнала до прокуратурата за нарушения в сектора на дърводобива, има отправени директни и индиректни, вербални заплахи от този сектор към зам.-кмета. За мен вероятността е на 90 процента, че нападението идва поради стриктно изпълнение на служебните задължения на г-н Георгиев", изрази мнение Корнелия Маринова.

"Ръководството на Община Ловеч е дало дума за спазване на закона, поели сме по пътя на законността и няма да се отклоняваме от него. Това искат и гражданите. Връщане назад няма! Ако някой смята, че така ще ни уплаши, дълбоко е сбъркал", каза още кметът.

Няма да има никакви промени в празничната програма на 11 май - Ден на Ловеч, стана ясно на брифинга. На него присъстваха още зам.- кметовете Венцислав Христов и Даниел Колев.