Сигналът за нападението над заместник-кмета на Ловеч Цветан Георгиев е бил подаден към 7,25 часа в Областната дирекция на полицията в града. Георгиев е бил бит от неизвестно лице преди да се качи в автомобила си, паркиран пред дома му в кв. "Здравец" бл. 204, съобщиха за Дир.бг от полицията. Нападателят е бил с черна маска и каска. Първоначално бе съобщено, че нападателите са повече. Георгиев вероятно е бил ударен с метален предмет по главата, има версия, че е възможно да е нападнат и с брадва. Самият той е подал сигнала до органите на реда.

Зам.-кметът е посетил болницата в Ловеч. По първоначални данни бе съобщено, че е бил в "Травматологичното отделение" на болницата. От отделението заявиха за Дир. бг, че Георгиев има счупен крак, но отрекоха да е в отделението. От спешното отделение на болницата ни информираха, че той има множество кървящи рани и травми по тялото. По желание на заместник-кмета, той е транспортиран в Плевенската болница.

Кметът на града Корнелия Маринова ще даде подробности за инцидента на извънреден брифинг от 10 часа. От общината съобщиха, че брифинга ще е "по повод извършеното тази сутрин грубо физическо посегателство над зам.-кмета Цветан Георгиев".

Ръководството на общината е убедено, че нападението е свързано с неговите сигнали до прокуратурата в областта на дърводобива, се казва още в съобщението.

Още сутринта е образувано досъдебно производство по случая, съобщиха от прокуратурата. То е за побой и нанасяне на средна телесна повреда. Назначена е експертиза, разпитват се свидетели по случая. Самият Георгиев не е могъл да даде подробни описания, тъй като нападателят му е бил с маска и каска.