Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра, предаде БТА.
Сигнали се приемат денонощно на телефони 166, (086) 83-21-22 или във всяко подразделение на МВР. Полицията гарантира анонимността на гражданите.

Тогава заедно с убитите в тежко състояние беше намерен още един ранен мъж, чийто живот беше спасен в болница.

Черепно-мозъчна травма е причина за смъртта на двамата клошари, е установено при тройна съдебно-медицинска експертиза, съобщи съдебният лекар д-р Теодор Иванов. Самоличността на мъртвите е известна на полицията - двамата са на 57 и 61 г. Те често нощували в необитаемата сграда, която е някогашно детско отделение на силистренската болница. Засега една от основните версии, по които се работи, е за скандал между наркомани и бездомни хора, завършил с убийството.

В Силистра необитаемата сградата е известна като свърталище на скитници и наркомани. Сградата не се охранява, тъй като болницата не разполага със средства, показва справка от лечебното заведение.
Заради ограничения си бюджет и забавеното финансиране ръководството на болницата не може да вземе мерки за стопанисването на сградата, а според предварителни оценки за ремонт ще са нужни повече от 1 милион лева, се казва в разпространена позиция на областния управител на Силистра д-р Владимир Янков във връзка с инцидента.

Два дни преди смъртта на двамата мъже бе намерен труп и на бездомна 33-годишна жена. Оказа се обаче, че тя не е убита, а е починала вследствие на тежко заболяване.