Санкцията от над 10 000 лева е заради нарушения на медицинските стандарти при лечението на 42-годишния Милко Михалев от Провадия, който загуби дясната си ръка след назначена коронарография в клиниката.

В началото на август м.г. Изпълнителната агенция "Медицински одит" откри груби нарушения както при извършването на манипулациите, така и при воденето на документацията в клиниката при лечението на Михалев, а варненската районна прокуратура се самосезира по случая и има заведено досъдебно производство.

Адвокатът на здравното заведение обаче оспори записаното в констативните протоколи и каза, че липсата на дисциплина у 42-годишния Михалев е причина той да загуби ръката си. "Напоследък се насажда едно сатанизиране на лекарското съсловие", заяви адвокат Лъчезар Чутурков.

"Може да се направи така, че да няма дело, да ги изкарат, че нямат никаква вина. За мене имат вина, защото никой нормален гражданин няма да отиде в една болница и да иска да му отрежат ръката", каза от своя страна потърпевшият Милко Михалев.

Ръката му беше ампутирана заради пристегната превръзка, с която той престоява близо 5 часа след коронарография, извършена в частната клиника. От два месеца той вече е с протеза, освидетелстван е от ТЕЛК и без възможност да упражнява професията си на шофьор, с която е изхранвал 4-членото си семейство.