Достатъчно нелепо и дразнещо е да видиш името си в интервю, което никога не си давал. Още повече - под продукт, който никога не би препоръчал. Когато обаче си лекар, който се ползва с високо обществено доверие, и се окажеш в капана на анонимни измамници, които трупат пари от продажбата на съмнителни продукти, ползвайки името ти, потърпевши са най-вече онези, които купуват.

До момента, в който те убият.

Вече няколко десетилетия силното журналистическо перо отстъпва пред гръмките заглавия - провокиращи и скандализиращи. И то в права пропорционалност на творческото бездарие и морална импотентност на авторите. Не съдържанието, а заглавието продава.

Въпросът е кой купува?

Купува този, който е отчаян, който е беден, който пести от консултации, който е наивен и който не знае как да различава истината от очебийната лъжа. Или всичко това, взето заедно.

Как иначе подобна "реклама" би просъществувала изобщо?!

Иначе във всеки пост и на всяка маса изказваме съвършено аргументирана критичност, нищо, че доста често ни мързи да отстояваме правата си. И ако това все пак е наше право, чие е правото да бъдем лъгани?

Лъгани, подвеждани, увреждани и убивани?

Безнаказаност! С това право се ползва болният мозък, който измисли заглавие, оповестяващо смъртта на кардиолога доц. Красимира Христова, за да изфабрикува нейно "последно" интервю, с което да продаде нещо-си, свързано с болест.

Председателят на Българската асоциация по сърдечносъдова образна диагностика и организатор на Световния конгрес по ехокардиография за изминалата година е поредната жертва-кардиолог на организирана кибер престъпна група търговци, но е първата, с която драскачите прекрачват всички свързани със здравия разум човешки граници.

Десетки лекари от месеци публикуват своя протест в социалните медии, като се разграничиха от снимките, имената си и поставените им думи в тези рекламоподобни текстове. А за доц. Христова можем да кажем, че е жива, здрава и не спира да преглежда пациенти, които не искат да бъдат лъгани.

Ние също!

Както и ще продължим да се надяваме, че от "Киберпрестъпност" могат нещо да направят, защото всеки от нас е името си. И някоя и друга снимка, качена в Нета...

Снимка: личен архив