Около 12.30 ч. лек автомобил "Мерцедес" със софийска регистрация, по неустановени на този етап причини, напуснал аутобана, преминал мантинелата вдясно от пътя и се ударил в крайпътно дърво.

Загинало е пътувалото на задната седалка момиче на видима възраст 20-21 години, чиято самоличност все още не е установена, съобщи МВР, цитирано от БТА. Шофьорът, 21-годишен младеж от София, и пътникът от предната седалка, също от столицата, са настанени в хирургичното отделение на МБАЛ - Пазарджик без опасност за живота. Според първоначалната проверка алкохолната проба на шофьора е отрицателна.  

Две катастрофи за два часа и половина станаха на главен път Е-79 край Благоевград, съобщи БГНЕС. Към 15.20 часа Форд Фиеста се завърта на хлъзгав участък от пътя заради падналия дъжд. Водачът му не е пострадал сериозно.

Към 18 часа спускащ се по наклона към Благоевград Ситроен забелязва, че дясната лента на еднопосочния Главен път е заета и намалява скоростта. В него обаче се удря пътнически микробус на Частно немско училище "Веда". Вследствие на удара отзад две от пътничките в Ситроена са транспортирани в благоевградската болница. Те са с поставени предпазни яки на вратовете, пострадали са вследствие на т. нар. "камшичен удар". Няма опасност за живота им. Едва след второто ПТП започва поставянето на временни предупредителни знаци за ограничение на скоростта.