Пловдивчанката пристигна в съдебната зала с адвоката си Димитър Марковски, като не каза нищо пред журналистите. В съда дойде и вдовицата на полицая - Делка Палазова.

Лерца призна фактите по случилото се и делото ще се гледа по съкратената процедура без разпит на свидетели и вещи лица, съобщи Plodiv24.

Адвокат Марковски обясни, че подзащитната му не признава вината си, а само фактите.

Делото обаче ще продължи на 5 януари, като тогава в съда ще бъде доведена свидетелка, която да разкаже за добрите характеристики на обвиняемата, защото, по думите на защитата, досега не се е наблягало на това.

Освен това Катя Лерца държи да бъде представлявана от адвокат Марин Марковски, който днес не бе в залата.

На 13 май 40-годишната Лерца блъсна и уби на място 36-годишния пътен полицай Делян Палазов, докато охраняваше провеждащия се "Народен събор", организиран от община Пловдив и кметството на район „Тракия“. Палазов дал знак да спре лек автомобил, но движилият се зад него с висока скорост джип "Киа", управляван от 40-годишната  жена, направил рязка маневра и го блъснал. Полицаят загина на място.

По закон за това престъпление предвиденото наказание е от 2 до 6 години затвор. При съкратен процес обаче присъдата се намалява с една трета.