Съкратен процес за Катя Лерца, прегазила и убила полицай

Пловдивският окръжен съд даде ход на делото срещу 40-годишната Катя Лерца, която блъсна и уби на място 36-годишния полицай Делян Палазов.

Обратно в новината

Коментари - Съкратен процес за Катя Лерца, прегазила и убила полицай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Адвокат Марковски обясни, че подзащитната му не признава вината си, а само фактите" Kакво означава това сега? Hе признавам вината си, че съм постъпил като пълен идиот, а само факта, че съм идиот?

На всички които не са разбрали - полицаят все пак се е разхождал по пътното платно. Явно той носи основната вина. Ако беше блъснат на тротоара щеше да е друга работата.

човека е блъснат и убит в гръб от упор, в изпълнение на служебния си дълг и то при охрана на сградата на общината на пловдив, как така признава фактите, а не признава вина не мога да разбера що за нагло жестоко и лицемерно е всичко това

Ами просто бе. Полицая е "блъснат и убит в гръб от упор, в изпълнение на служебния си дълг и то при охрана на сградата на общината на пловдив" ама е бил на платното за движении. Ето това е. Тя не отрича нито един от фактите!!!! Сега може да е искал да се самоубие....Длъжна ли е да го лежи?

блъснат е в гръб как така "може да е искал да се самоубие..."

Какъв е тоя двоен аршин в нашите съдилища? Вчера осъдиха в Бургас един олигофрен на 3г, за един ритник, а тази убила човек може да отърве затвора. Ама така е, когато нашият съд осъжда според материалното положение на обвиняемия.

Пък тя каква вина има нали....някой друг е карай случайно колата и сега искат да я набедят нали..... Егати наглостта и скапаното правосъдие. И на тая мърла ще и се размине, само като видиш кой и е адвоката е ясна работата......

Такава наглост има само у нас. Признава фактите по делото, за да получи по-малка присъда, но не признава, че е виновна. САмо за това трябва да я осъдят поне 6 години. Това ми прилича на нещо от рода на " Признавам, че съм окрал 100 милиона, ама не се признавам за виновен".

Наглостта на госпожата няма граници. Що за същество е, не знам. Изглежда разполага с много пари, щом си е позволила "марков" адвокат. Признава фактите, а не признава вината си. Това пък си е адвокатски идиотизъм. Тя е извършила поне две нарушения. Първо, скоростта с която се е движила е някъде около 100 км/ч . Второ, предприела е рискованата маневра, защото не е спазвала дистанция. А да не говорим, че седмица след убийството е заловена пак да шофира. Ако това не е наглост, тогава какво е!

не била виновна... Ако не я вкарат в панделата утре така невиновно може да убие още някой.

Тази нагла убийца ,трябва да лежи поне 30 години. А тези мишки адвокатите и я накараха да се признае за виновна за да получи по-малка присъда. Не трябва да има компромиси за УБИЙЦИТЕ.ВИЖТЕ Я КАК НАХАЛНО ГЛЕДА МРЪСНИЦАТА.

Престъпниците /съдии и прокурори/ , си имат държава . Цакане до дупка .

С тия комични присъди джигитите по пътя никога няма да изчезнат - това е ясно на всяко дете, но изглежда нас ни управляват пълни олигофрени

не са олигофрени... напълно осъзнати мафиоти за които ние сме просто едни животни които могат да блъска, убиват и каквото там си решат... ловен резерват за богаташи, с безплатен дивеч.... не знам кога обаче кога ще се осъзнаем и ще станем "трудна и смъртоносна мишена"??

Как така съкратен процес, като тя не признава вината си за смъртта на полицай при изпълнение на служебните му задължения и при виновно поведение от нейна страна, застрашаващо живота на хората на пътя (каране с превишена скорост, при която не може да направи нужната маневра и да спре!)?! Какъв е тоя съд, какви са тия процеси?! И за какво необходима свидетелка, която да разказва на съда каква чудесна била тая убийца?! Да не би убийцата Лерца да се е кандидатирала за някаква мис Убийца - щото те вече доста се събраха тази година - гнусната Айша Мейзерица засега твърдо държи знамето на позорния парад, но Катя е плътно зад нея, а ако постигне и условна, направо може да го оглави! И какво трябва да се интересува съдът кой ѝ гледал децата на тая - тя за това не мисли, като кара през града с превишена скорост, нито пък за децата на полицая - тях кой ще ги гледа и издържа в бъдеще?! Нагла убийца!

sawo

Очевидно иска съкратен процес само и единствено за да отърве затвора, изобщо не знам с какви очи съдиите и разрешават съкратения процес щом не признавала вината си? Не само виновна, но и нагла!

Значи, ако я осъдят на 2 г. за убийството и намалят с една трета за съкратен процес, ще лежи 16 месеца... ако въобще лежи.

Естествено, че не признава вината си. Това според мен е едно нагло и безпардонно същество. Направих си труда да й издиря профила във фейса... ами на 2 август тя си е променила профилната снимка снимана зад волана. На недосетливите обяснявам- по това време тя е била вече блъснала и убила полицая... Чудя се книжката й не е ли била отнета, не знам?!

sawo

Щом не признава вината си, какъв е този съкратен процес? Изобщо как може да има съкратен процес за убийство на полицай?

Браво бе - съкратена, разбирай облекчена процедура, щото признала фактите. Е, то остана и да не признава фактите. Па и на кого му трябва обвиняемият да признава фактите. Фактите са факти и не се нуждаят от друго признаване освен от съда. Обвиняемият трябва да признае ВИНАТА си, да му личи яко, че съжалява за стореното, а не че са го хванали, да се вижда, че той сам се наказва достатъчно, та да му се намали от общественото наказание. А Лерца я боли шперца за умрелия. За нея е важно да отърве кожата. И ще я отърве.

Много ме кефи тази мацка! Не стига, че е хубавка, ами е и прегазила един рекетиращ корумпиран изедник! Стискам й палци!

Пожелавам ти ей такава крастава пачавра която срешу няколко свирки е придобила джип и книжка да прегази и убие детето ти или твой близък,скъп за теб човек,да лежи 2 години при лек режим и след това ще ми е много интересно дали пак ще пишеш такива дълбокомъдри размисли.Тъпак!

Мерси! Аз пък ти пожелавам същото, само че извършителят да е полицай! Не е като да не се е случвало! Плюс едно сладко разстрелче със служебно оръжие, та да се светнеш тогава за какво иде реч, хаха!

По закон за това престъпление предвиденото наказание е от 2 до 6 години затвор. При съкратен процес обаче присъдата се намалява с една трета. Е това е демократичен закон, убиваш рпизнаваш и си свободен!!! Колко пъти хората да го казват - това не е държава.

Това е цената на един живот в България. И то на служебно лице при изпълнение на своя дълг. Ако беше депутат, министър и т.н. как ли щеше да бъда.

какви ги плещи.Не признавала вина,а само факти.Факт е че е убила човека.Какво има да се церемони и да протака съда,освен да се споразумеят за цената на оправданието.

не признала вината си, а признала фактите за да ѝ намалят присъдата. Тя и Корнела може да признае фактите, че е купила 48% от акциите на Техноизпекс за 700 000 долара, а платила 70 000 - сдмех. Престъпнички и двете, но по-малката е убийцата на полицая защото сигурно не го е направила съзнателно за разлика от Курнела.

И после защо полицаите крали гориво. Ами ще крадат бе. То само това им остана. Бият ги, газят ги, стрелят ги, с колове ги милват по главата, а съда спи. А, виж, за горивото е страшно престъпление. Бас давам, че тия с половин туба гориво ще лежат повече от тая за убийството.

Нещо бъркаш причината и следствието, малкия! Полицаите ги бият, газят, стрелят и т.н. точно защото крадат гориво (което е държавно, т.е. платено от теб и мен), рекетират, взимат рушвети, лъжесвидетелстват срещу хора и пазят само мафията и циганите, а за гражданите не си мърдат пръста и ги бият. Отдавна разправям, че ако тюфлеците продължават така, не да ги бият, ами ще почнат и камъни да хвърлят по тях и да стрелят от прозореците по патрулки.

Най-големите престъпници имат защитата на баща и син , Марковски , ЩО ЛИ ? Щото те най-добре знаят , на кой съдия по колко да цакат .

,... в България правосъдие много отдавна няма , следва САМОРАЗПРАВА ПО УЛИЦИТЕ !

При подобна ситуация, с висока скорост, рязка маневра и признаване на фактите без признаване на вината всеки може да си набележи своята жертва/полицай, прокурор, съдия, данъчен инспектор, премиер и т.н./ и да го лежи максимум 2 г. Та по корем да се влача ще излежа такава присъда?! Е.ати и законите, Е.ати и държавата, която имаме:(((((((((((

Катя Фльорца нагло караше кола и след убийството...Дано се засече с Мейзер в една килия да стане Катя Лезба. Ама при тези кратки присъди - я се засекат, я не. То като да ги пратят на почивка за няколко месеца.

Горката съпруга на загиналия- влизаш в съда да търсиш възмездие, а излизаш наскърбена, унизена и отвратена! Какво друго да се очаква, кажете ми, хора? Колко пъти главата на вмирисаната ни риба- Боко, беше хванат в какво ли не, но той дори до съда не стига, само казва от високата трибуна че " НЕ Е ВЯРНО!" и отново е като момина сълзица! А за явните престъпление, където с не е вярно не върви, взима отговорност- на думи, изтръсква се и продължава, като че нищо не е било! Жалко за държавата- хубава ни е, но политиците са я направили на една грозна гротеска!

ОЧАКВАТ БЛИЗКИТЕ НА УБИТИЯ ПОЛИЦАЙ !!! ЛЕСНО Е ДА СИ ВЗЕМАТ КРЪВНИНАТА ОТ СЕМЕЙСТВО ЛЕРЦОВИ, ПРЕДИ ТИЯ ДА ЗАБЕГНАТ НЯКЪДЕ !!!

"Съкратен процес за Катя Лерца..." Тази да не е някаква обществена знаменитост, че така и съобщават имената? Ако на пътя изведнъж се появи препятствие, за части от секундата въртиш волана на ляво или дясно за да го избегнеш. Това е инстинкт и не се мисли. Няма време за мисли. Това е станало и в този случай. А полицаят непредпазливо и неразумно е вдигал палката на засилени и движещи се близо една след друга коли. При това е стоял и на пътя. Гарантирана рецепта за катастрофа. Водачът е длъжен да спре на вдигнатата палка и той спира. Но тоновете на джипа зад него не могат така лесно и изведнъж да бъдат спрени без сблъсък. Тази Лерца е карала твърде бързо и твърде близо, но и полицаят не е преценил какво може да последва.

Не приятел. Нарича се "дистанция" която не е била спазена и типичното женско поведение да не спира, а да се заобикаля спрелия отпред автомобил. Това пък се нарича тъпотия.

LeGrandTulup

При зелен светофар и почти без движение влизам в кръстовище. В този момент две коли от ляво и дясно по пресечния път тръгнаха все едно и на тях им е светнало зелено. Мигновена моя реакция - волана на дясно и спирачки. Носих се извество време странично, така и спрях насред кръстовището без да ударя нищо. Та тези неща с мисли не стават.

Карала е с несъобразена скорост и е убила човек.Почернела едно семейство.Каквото и да пишеш убиеца си е убиец дали на пътя или с пистолет в ръка няма особенна разлика.И добре преди да пишеш глупости да помислеш,че има много хора в чийто домове е горял този огън.

дистанцията трябва да е 2 секунди(минимум) между автомобилите. за да можеш да спреш а не да заобикаляш рязко спиращ. карала е с превишена скорост и е убила полицай-10 годинки би трябвало да й стигнат. освен това след като й взеха книжката беше хваната отново да шофира. а сега щяли да извикат свидетелка дето да наблегне на добрите й черти?????

Полицаят има право да седи където иска и както иска за да регулира движението. Той има заповед да отбива движението заради мероприятието. Тази "шофЬорка" трябвало е да кара със съобразена скорост. Вината е само нейна. И никакъв адвокат не би трябвало да я отърве. Но съдът е български.

Затвора нищо няма да промени, ами да плаща гадината на пострадалите

Е няма такава държава. За убийство на полицай по време на служба от 2 до 6 години, а може и на половината!!! И после искаме респект към полицията. По време на НР България тази щяха да я осъдят най-малко 20 години. А ма сега е криворазбрана демокрация и полицаите може да ги трепаме, като мухи. А помислете на кой е изгодно това?

ЗНАЕ ЛИ , ЧЕ УБИТИЯТ ОТ НЕЯ ДЕЯН, СЪЩО ИМА МАЙКА ?! ПОМОЛИ ЛИ Я ЗА ПРОШКА ? ЗАЩОТО ДОРИ И С ОППРАВДАТЕЛНА ПРИСЪДА, ТАЗИ ФЛЬОРЦА ЛЕРЦА СИ ОСТАВА УБИЙЦА !!!!!

каква прошка за убийство в гръб

Това не е правосъдие, няма държава, няма справедливост. Дано полицаите успеят да защитят паметта на колегата си!

Как бе говедо тъпо реши, че не е правосъдие, като тепърва ще се гледа делото?

Тази Лерца на кого лапа, че да си позволи Марковски за адвокат и за да е толкова нагла?!

ЛЕРЦА ЛАПА . СЕГА МОЖЕ И НА МАРКОВСКИТЕ ВЕЧЕ .

За тази затвора е задължителен. Но случката се развива в Боколандия - държавата на мафията и ще се оттърве.

Убиваш човек на пътя поради несъобразена скорост,няма адекватно наказание,защото няма държава.

А бре пътя не е ли за ппс??само питам

ЗАЩО ПРИ ЯСНА КАТАСТРОФА ПРИЗНАНИЕТО СЕ ПРИЕМА ЗА СЪКРАТЕН ПРОЦЕС.ПРИ ОЧВИДНИ ФАКТИ САМО ЗА ДА СЕ НАМАЛИ НАКАЗАНИЕТО.ТОВА Е АБСОЛЮТНО БЕЗУМИЕ

Когато не се признае вина, а само фактите не се редуцира наказанието

супернахалната беше карала колата с отнета книжка след като премаза полицая. Явно от нищо не и пука. Протеже на някой.

си е наела най-маститите адвокати.

На тази защо всеки път ѝ чета името като Фльорца, не мога да разбера!? :)

Ами защото си е фльорца нагла и нахална фльорца.И дано милостивият Бог да и даде тройно на това,което даде тя на почерненото семейство.

Какво има да намаляват от тази смешна присъда,условна,домашен арест?!!!Е,с това законодателство си заслужаваме да бъдем газени и убивани на пешеходни пътеки от такива нагли като тая шофьори.

ИМА МНОГО ПРИЧИНИ БЪЛГАРИЯ ДА ИЗЧЕЗНЕ ДО 2050 ГОД. И ПЪРВАТА ОТ ТЯХ Е ЛИПСАТА НА СПРАВЕДЛИВОСТ. ЗНАЧИ, СГАЗИЛА ПОЛИЦАЙ НА ПУБЛИЧНО МЯСТО И ТЯ СИ ГО ПРИЗНАВА. ЗАРАДИ ТОВА ПРИЗНАНИЕ ПОЧТИ ЩЕ И ПРОСТЯТ ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО. НЕКА ДА СЕ ИЗВИНИ И ДА ОБЕЩАЕ, ЧЕ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ПРАВИ ТОВА И ДА Я ОПРАВДАЯТ СЪВСЕМ.

Тя е сгрешила. Възможно ли е полицаят, бог да го прости също нещо да е объркал? Такива инциденти се случват, когато много неща се объркат едновременно. Не е имало умисъл.

Ако прегазят твой близък дръга песен ще запееш.Не ,че ти го пожелавам.Защо ли си мисля ,че тази нагла женица не и първи инцидент,нито ще е последен?

този ник не е твой, нагло си го присвоил

Този боклук няколко седмици след убийството бе заловен да кара автомобил без книжка.Това за сведение на ония които я защитават.Сами си правете извода какво представлява госпожата.

....."като тогава в съда ще бъде доведена свидетелка, която да разкаже за добрите характеристики на обвиняемата, защото, по думите на защитата, досега не се е наблягало на това". Сега разбра ли че те първа ще се говори за това? ;-))

ДО КОГА!!!!!

Признаваш факта, че си извършил престъпление, но не признаваш вината за това престъпление... Тия сътвориха юридически бисер.

Ама недейте така-тази ,убава жена как ще лежи там в зандана, не е ,убаво така! Отлагане на делата му е майката-до дупка! А и финикийските знаци, щях да забравя, защото и те са от съществено значение, нали така?! И нека нашето арно правосъдие да продължава така - петилетка след петилетка! Та после се чудим защо полицаите така или иначе...

С висока скорост в насело място -отнема живота на по млад човек от нея ....Ще води свидетел да разказва за качествата и. НАГЛА ......

Най-добре тази Терца да бъде прегазена и тя с висока скорост. И така няколко пъти.

Господата от така наречения съд да внимават много защото деня в който на някой от потърпевшите ще му писне и тогава да не се случи следващия лас вегас. Незнам кога някой ще нахлуе в някой съд и съдии и убийци ше си го получат. Най гадната паплач я тая държава са магистратите, заради тях сме на това дередже.

стигна наглостта на такива фльорци, че и на съдиите! Една трета от 2 години са 8 месеца затвор за погубен млад човек, със семейство и деца! Че тя утре и друг ще прегази!

не, не утре, след 4-5 години. А до тогава ще е вече със статут мъченик и сигурно дори ще й сложат значка че може да гази абсолютно по всяко време абсолютно всички българи. Но виж, ако сгази чернилка ... олеле. Няма да я спаси нито че не е българка, нито нищо.