Катастрофата е станала на 2 км от село Тича около 13.30 часа. Ударили са се "Хюндай" с хасковска регистрация и "Фолксваген" със сливенска регистрация.

Двамата загинали са пътували във фолксвагена. В него са били и тежко ранените, които са транспортирани до болницата в Сливен и към момента няма информация за състоянието им. 

Шофьорът на хюндая няма наранявания. Той е пътувал сам. Изпробван е на място за алкохол и дрегерът е показал 2.42 промила. Мъжът е задържан, предаде БНР.

По информация на националното радио автомобилът с хасковска регистрация е напълно изгорял. По първоначални данни е на куриерска фирма. Предницата на сливенския "Фолксваген" пък е била отнесена от удара. Загиналите са съпрузи на видима възраст около 60 години от село Тича.

Пътят бе затворен за движение за часове, като според очевидци има 5-километрови колони. В района няма възможност за обходни маршрути. След приключване на огледа - около 16.30 ч. движението по пътя бе възстановено.

По същото време в Благоевград отново при челен удар между таксиметров автомобил и "БМВ" е пострадал един човек, съобщи БГНЕС. Катастрофата е станала на бул. "Димитър Солунски" пред автогарата. След удара таксито излиза от пътя и се удря в дърво. Леко пострадал е шофьорът на таксито. Той е с охлузни рани.

Водачът на БМВ-то, който е диабетик, е транспортиран в болница от екип на Бърза помощ. По неофициална информация на него му е прилошало и е изгубил контрол върху колата.