Инцидентът е станал при разклона за село Брезе, където играели група деца. Едно от тях е блъснато от "Ауди 80", управлявано от 48-годишен шофьор от същото село.

По първоначална информация шофьорът на автомобила, движещ се пред аудито е видял децата, които притичват и е спрял, а вторият водач го е заобиколил. При заобикалянето той е ударил детето в насрещното платно.

Момченцето е починало в линейката на път за болницата в Своге. Там е откаран и шофьорът, който от притеснение е получил сърдечна криза.

На място са изпратени полицейски екипи.

Снощи около 19.10 ч. в Свищов автомобил е блъснал 3-годишно дете, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Велико Търново. Инцидентът е станал на кръстовище, където 29-годишен мъж с „Опел Корса” ударил внезапно излязлото на пътното платно дете. Водачът незабавно е откарал детето в Спешна помощ, където след преглед е установено, че е със счупен крак.

По данни на очевидци момченцето е било държано за ръка от майка си, след което се пуснало от нея и в непосредствена близост до кръстовището, побягнало и излязло внезапно на пътното платно в района на кръстовището. Водачът на автомобила е изпробван за алкохол, пробата е отрицателна.

На 29 март 8-годишната Марина бе приета в детската реанимация в "Пирогов" в много тежко състояние. Детето бе с множество фрактури на черепа и голям риск за живота, след като бе ударено от кола на пешеходна пътека на столичния бул. „Г.М. Димитров". Марина бе в кома, на апаратно дишане почти месец. Лекарите обаче успяха да спасят момиченцето и на 18 май то бе изписано от болницата.