Дете на 4 г. загина, блъснато от кола

4-годишно момче е починало, след като е било ударено от лек автомобил. Катастрофата е станала около 8,30 часа в село Искрец, Софийско, съобщиха за Дир.бг от пресцентъра на Областната дирекция на МВР-София.

Обратно в новината

Коментари - Дете на 4 г. загина, блъснато от кола | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мисля,че за себе съм открил как да се решат някои от най-големите проблеми по пътищата на БГ!Не защото съм неземно умен,а защото е близко до акъла!Чета ви коментарите и на няколко пъти срещнах пост с текст"е може ли на всеки светофар да има полиция"-отговора е НЕ,може обаче (София примерно)на 15 процента от ВСИЧКИ кръстовища и не само да има полиция,дори не КАТ,а просто полиция и полицаите да са ДО платното.В Австрия е така,слизат от колите 2ката полицаи и седят прави и а посмей да си тарикат,да не говорим,че до ВСЯКО училище от 7:30 до 8 има полицаи.Като на 15-20 процента от кръстовищата ВИНАГИ има полиция,като караме и винаги ще имаме едно на ум,че може да срещнем униформени или ако пресичаме целият град,просто няма да има как да не видим 10 пътрулки!Другият проблем е с корупцията на пътя.Еми словенците си ревиха проблема за ЕДИН ДЕН буквално!!Знаете ли как?!Просто няма такова нещо като винаги един екип полицаи да са заедно.На всяка смяна отиват на работа и не знаят с кой и от кое РПУ ще е колегата им тази вечер или този ден и не се познават!елементарно

Сигурен съм , че 95% от пишещите не познават кръстовището. Минавам от там , ако не всяка седмица , то на две понеже имаме наследствен имот в с. Брезе . Кръстовището е във формата на буквата У и съм Брезе е доста стръмно. Когато отивам натам идвайки от Бучин проход почти винаги спирам преди да завия на ляво - няма никаква видимост. За идващите от центъра на Искрец гледката е чудесна. В репортажа не се уточнява къде точно е станало нещастието. Истина е , че всеки там спира където си иска, да не говориме , че малко след кръстовището посока Брезе има магазин и пред него винаги има спрели коли. Жалко за детето, но си мисля че на 4 години не трябва да е там, а в двора.

"шофьори "!!!!!!!!А ако беше ВАШЕТО ДЕТЕ????????Къде ще го опазите ? в селото, до градинката,където паркират , до училището, до детската?А АКО НЕ СТИГНЕТЕ НАВРЕМЕ?

Ами да си чел последното предложение на КАТ. Щом искаш да пресичаш на пешеходна трябва да вдигнеш високо ръка или крак и да махаш...махаш...махаш, доде те видят всички шофьори през три светофара, за да могат те да имат готовност да спрат да те пуснат ( ако искат де)

А защо групата деца, играеща на разклона за някакво си село са били без родители и придружители? Сами можем да се досетим за етноса. Родителите също са за бой.

Всчики шофьори с диагноза "Аз съм по-умен." трябва да бъдат лишени от право да управляват за винаги превозно средство с над една конска сила. На магаретаря мястото му е на капрата!

Не сте прави...А как простите български мъже ще си избиват комплексите, че от пиячката сдават багажа далеч по-рано от връстниците си...

Всеки ден по два пъти минавам на една пешеходна пътека като пешеходец. Разбира се, оглеждам се внимателно и само и единствено когато се убедя, че няма каращи с бясна скорост, пресичам улицата. Но поне в половината случай когато водачите са спрели и изчакват да премина , се намира някой идиот който реши да изпреварва спрелите автомобили.

и последно. колко стотин пъти трябва да избиват пешеходци, за да ви влезе на вас и на тъпите инструктори в кратуните: спряла, особено пред вас кола, не се изперварва с газ, и особено, като я изпреварвате, не си отмествайте погледа да зяпате/псувате спрелия без значение дали има пешеходна или не.

по принцип си прав . но в този конкр.случай това на пътя не са пешеходци с правилни действия, а пешеходци в нарушение , предпоставка за ПТП.

и затова, давай да ги мачкаме наред, абе ти нормален ли си??? човека кво ти говори, ти си знаеш твоето, правилно ти казва, дори и да заобиколиш спрялата не на място за спиране кола, го правиш внимателно и с гледане напред към платното, а не извъртайки се към водача на спрялата кола, синхронизирано с бесни псувни.

Подкрепям на 100% Грух. Ще се научим и ще свикнем. Как свикнахме да си слагаме коланите. И с пушенето ще се свикне. Само че трябва време да мине, а лошото в случая е и че за съжаление ще има и още инциденти докато се научим де.

Инцидентът е станал при разклона за село Брезе човека отпред е спирал - може би ще завива на разклона е помислил следващия , което е най логичното нещо . и е тръгнал да го заобикаля , като вижда че няма кола насреща си. никой не очаква толкова малки деца ( ниски ) да си играят на разклона на пътя . даже и на 20км/ч да е намалил едва ли е могъл и спирачката да натисне . според мен родителите на всички тези деца там трябва да отнесат много яка глоба и да платят на шофьора за причинените неудобства . по друг начин акъл не вярвам да може да се налее , вече им е късно

олеее, моля ти се, знаем ги българските изнервени шофери, псуващи наляво и надясно, айде стига сте му търсили оправдание, вижда спряла кола пред него, трябвало е да спре и намали, особено ако е нямал видимост. п.с. шофирам от 17 години, не се движa пеша по принцип, не разбирам това върло плюене по пешеходците и вечното оправдание към тия зад волана, излиза, че само хората които не седят зад тон желязо, имат задължения и отговорности....

А ти къде прочете,че е имало пешеходна пътека.И ако наистина е нямало и колата отпред спира изведнъж, човека е искал да избегне удара, и просто не е видял групичката деца, които 99% съм сигурен са от ромското малцинство.

а ти къде прочете тази фантастика?

Тотална безотговорност цари на всякакво ниво, и на възрастни, и на водачи и пешеходци, на родители, на баби и дядовци, близки. Никой не се е родил първо шофьор. Преди това е бил и пешеходец. Бил е и дете. И може да си спомни сам как е постъпвал в миналото. Сега сме родители, баби и дядовци, шофьори и пешеходци. Само че рядко някой се сеща да възпитава децата на култура и поведение на пътя или тротоара, площадката за игра в близост до пътя и преди всичко изграждане на чувство за самосъхранение, самоконтрол и т.н. Къде е отговорността на близките възрастни хора на които са били поверени тези деца. Или вината трябва да е все на някой друг, но не и наша. Вечно някой друг трябва да прецени, да вземе правилното решение, да поеме отговорността, но не и ние. Ние винаги сме потърпевши, имаме само права , но не и задължения и сме безгрешни.

Аман вече... И без това няма деца дайте да уморим и малкото!!! Сопрете се де!!!

е па приберете поне бебетата от 0 до 5 години поне от пътя!

Докога недобросъвесни водачи в населени места "много бързайки" ще изпреварват неправилно и ще убиват хора. Станало му лошо-много важно, щом е убиец. А умрялото дете. Стига милост към убийците на пътя

Човека не е искал да убие детето. Водача пред него спира, като не е видял за какво спира и срещу него няма движение...... какво да прави. Да стои и да го чака, ми той може и цял ден да не тръгне. Не мислиш ли, че родителите също имат вина. А всичките тези които разрушиха площадките за деца...... Жалко за детето.

Всичко това се случва,защото карат без глави....... Мисъл в дарвените глави няма. Колата пред него спряла - ми помисли ЗАЩО ЛИ ?

мислех, мислех и измислих - ще да отбива сигурно ,трябва да го заобиколя . олеле, какви са тия 4 годишни деца на улицата без родители толкова рано пуснати . ще трябва да се дадат на съд тези безотговорни родители.

Не веднъж съм скачал на клаксона да предупредя хората на които съм спрял да пресекат , че идиота зад мене тръгва да ме заобикаля. Нонстоп гледам като спирам да спра, така че да заема и от 2-те платна за да не профучи някой идиот. На няколко пъти мене щяха ме ударят като пешаходец макар и да се оглеждам като заек. Културата на шофиране у нас е около 0 и трябва най-накрая да се вкара ред в тая държава ама вероятно нито аз нито децата ми ще го доживеят. То па не може на всеки светофар и на всяка зебра полицай да се сложи, но поне в големите градове да се нахакат камери и да се глобява и за най-малкото. Може би така ще се понаучи глупавия народ.

нямам какво да допълня, напълно се съгласявам с това мнение. п.с. горката душичка:(((( сърцето ми се къса като чета трагични новини с деца:(((

Ама верно ли? не преминаваш на пешеходна пътека а стоиш и чакаш? ти си за глоба май ... създаваш задръстване, защото колите пък чакат да преминеш !

Предпочитам някой малоумник да ми се размаже в задната броня, отколкото да не спра на пресичащ пешеходец.....независимо от мястото!

Идеята не е в размазването на задната ти броня, а в осигуряването на възможност и на другите шофьори и пешеходците да получат правилна преценка за ситуацията. Не може сляпо да съблюдаваш закона ако някой ще умре заради това. Примерно мен много ме дразнят идиоти които или спят или се гаврят с останалите шофьори - виждал съм и двата типа. Има да речем някакво препятствие на пътя и карат нормално докрай и после рязко свиват в последния момент при положение че са можели да го направят с мигач и много по-рано вместо да ти ограничават времето за реакция до минимум. Има много несъобразителни шофьори и отговорните шофьори трябва да се погрижат и за тях - не само за себе си и пешеходците. Иначе ако изтича някой пред мен - естествено че никога няма да погледна в огледалото преди да спра. Просто ще скоча на спирачките и отзад да става каквото ще.

Ниска ни е културата за съжаление. Автомобилът пред него е спрял, а той го изпреварва в насрешното. Просташкото "управление" на автомобила води до инцидент. Казано е ,че децата нямат спирачки. Също е казано, че трябва така да се движиш , че да имаш време за реакция спрямо ситуацията.

Според мен може и просто да е грешна преценка и от страната на двамата шофьори и на децата. Тежко им и горко и на шофьора и на родителите. На село рядко се срещат пешеходни пътеки. Никъде не се казва че първия шофьор е спрял на пешеходна пътека. А там някой като спре на улицата обикновено паркира и още по-обикновено следващия зад него го заобикаля. Все пак от 4 годишно дете не можеш да искаш да гледа зад спрялата кола дали идва друга. Можело е просто първия шофьор да не спре. Аз рядко спирам на хора дори деца които не са на пешеходни пътеки когато зад мен има коли - просто намалям и минавам по-бавно. Спирам само ако са по средата на пътя и е по-добре да им спра за да се махнат по-бързо. Когато спреш пред пешеходна пътека колегите шофьори се усещат поне 10 пъти по-често защо спираш и спират и те, но има и малоумници. Според мен не бива да съдим прибързано в случая. Като ти изскочи дете в последния момент нищо не можеш да направиш - още повече 4 годишно което е сигурно около метър и 10 то едва се подава над предния капак.

За блъснатите деца на пътя няма извинение. Всеки един шофжор трябва да кара с такова внимание, сякаш очаква всеки един момент да изкочи дете на пътя. Плюс това е трябвало да му светне лампата, защото край пътя са играели цяла група деца и няма как да не ги е видял. Жалко е, че се случват подобни инциденти заради ниската култура на пътя и в крайна сметка, колкото и да съжаляваме за случилото се,винаги е твърде късно

ако не напишем някоя обида не можем да живеем/ти проста ли си или устата/такива сме и на пътя, груби , надменни ,колата може да мине през човека ,но човека през колата не може

Аз съм виждал как един го пребиха като куче край една детска градина, задето направи простотията със заобикаляне на спял на пешеходна пътека и щеше да бутне деца. Напраиха го лесен за чертане и нямаше кой да му викне линейка. Така че радвай се като се разминава с обида.

Аз смятам, че това с пребиването трябва да се случва на всеки "шофьор", който си позволи такова заобикаляне. И задължението за неговото пребиване да се счита за висш граждански дълг на всеки присъствал на мястото на събитието - независимо шофьор или пешеходец.

Получава се така защото щяло и нещяло спират на пътя ей така без мигачи и без да има нужда просто блеят и когато наистина се дава предимство на някой задния е в неведение и за да не се натресе заобикаля предния затова пешеходци и водачи ако някой ви дава предимство без да имате право на това застанете пред него и вижте следващия дали ще ви пропусне, защото ако стане белята този който ви е пропуснал си заминава по пътя без да носи някаква отговорност. Между другото закона не позволява някой да бъде подканян я с ръка я със светлини да преминава зорлем

айде ти си прочети закона ако можеш. Този който е отзад е длъжен да се движи със скорост с която да може да спре именно в такава ситуация.

Ех, Хора, разбира се че шофоьорите трябва и при всички обстоятелства да пазят човешкия живот на пътя, и въпреки това: децата между 0 и 5 год. са БЕБЕТА и е престъпно, безотговорно да бъдат оставени без надзор...все едно къде!

БГ шофьори пак са сгафили!!! Вярно е, че възрасни, когато се движат с деца близо до улица, път и пр. е винаги рисковано, защото детето може да те изненада с внезапни действия като в случая, но е добре и шофьорите при вида на такава група от възрастен човек и дете да намалят скоростта малко и да бъдат нащрек за внезапни изпълнения като това. Бог да го прости милото детенце!

По логиката на злобните мижитурки сега трябва да се избият всички шофьори - защото когато куче, кон или змия убие човек срещаме масово такива призиви - по тази логика дайте сега да избием всички шофьори ! Такъв е живота - винаги ще има нещастни случаи и почти винаги хората ще са виновни за това !

Класически случай. Преди седмица спрях на две деца на пешеходна и един олигофрен едва спря изпреварвайки ме... След това го засякох за кратка саморазправа, но копелето се размина само с уплах.... Заради подобни кретени ще ме откажат да спирам на пешеходни пътеки... :(

трябва да направят втора лента, на една кола разстояние, и да пише: идиоти, спрял съм на пешеходна! ама като знам мускулните възможности на средностатистическия джигит, по-добре е да му нарисуват.

шофьора в затвора, няма прошка от самолет да го пуснат детето той трябва да спре. А родителите къдеса? Как така безотговорно в 8,30 часа такова малко дете без надзор играе по селските улици. На тези родители трябва да се потърси необходимата отговорност.

Едно дете може да изскочи внезапно и кой ви каза , че е без надзор? Били са групичка,може би е имало и по- големи. Е и ако на село не можеш да оставиш децата да играят, какво остава пък да карат колело? И за къде по- дяволите е бързал тоя, нали е видял спряла кола.Верно , че си спират където искат но този го е ударил в насрещното. Ох не го пожелавам на никой, но според мен шофьорите са в 90% виновни. На пеш. пътека на "Заимов"и на зелен сфетоф. ляв завой ми се е случвало 2 пъти да не ми видят бебешката количка пред мен, мутра с джип втора кола на пеш., първата спряла, а другото беше шофьорка, която щяха да я линчуват на място..Та с такива идиоти по пътищата....само трябва с една камера към морето да се кара и без коментар... Да почива в мир душичката невинна.

Прав си,как може депутатите да разрешат скорост от 140км на магистралите,след като там пресичат майки с колички с деца и загиват!

Жалко за детето, ама истинските му убийци са родителите. Пътят е за да се движат коли, това ВИНАГИ е опасно място за пешеходци. Защото на законите на физиката изобщо не им пука за някакви си измислени от хората правилници за движение. Опасно място са и ЖП линиите, и далекопроводите например. Нали на никой не му хрумва да съди НЕК ако някой увисне на жиците или да съди БДЖ ако го блъсне влак. За мен ако не е пил и не е превишил скоростта шофьора си е невинен. Ако ще и в затвора да го хвърлят човека, и да го разстрелят - детето няма да го върнат.... Отговорността е изцяло на родителите.

Сигурно е било така преди 50 години, но тогава нямаше коли по селските улици и все пак на 4 години силно се съмнявам, че са те оставяли да се шляеш където ти видят очите (освен ако не си израсъл в ромско гето).

как да няма бласнати след като и на червено минават а за пешеходните патеки ги нямат за нищо но наи лошото е че има и много такива дето нямат книжки а си карат коли .питам аз каде са полицаите каде са законите няма ги. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

да го осъдят на доживотен затвор

Не е ли по добре да се приберат 4годишните от пътищата?

Липса на култура при шофиране. Това мисля аз. Станах свидетел на подобен сценарии преди време бях в Хасково. На пешеходна пътека спря кола за да пусне 3-4 майки с малки деца и колички. Втора кола реши да заобиколи спрялата без да вижда какво се случва отпред от кретенизъм че не му се чака ли ,защо не разбрах. Само късмета помогна да не помете поне 5 деца,3 колички и жените. Щеше да е сеч!

БРЦК

Има малка разлика от пешеходна пътека и път. Какво правят децата на пътя? Вие още малко ще го искарате че нарочно го е блъснал.

Имам чувството, че повечето коментари са писани от хора които не са излизали от домовете си и нямат представа за живота.... по-добре замълчете и не казвайте нищо.

Мълчанието ни докара до тук!

Докъде ни докара, псевдожурналистите ни да търсят само негативни новини защото няма други ли?

Нормално!Майката,спокойна е оставила 4г. дете на улицата да си играе,след като е прочела сутринта че е хванат "убиеца" о АМ Тракия!

Стига вечее, хораа, отваряйте си очите, ако трябва пълзете с колите, но стига вече жертви по улиците.Горката мака, горкото детенце.Съболезнования! Дъщеря ми не смее да кара, защото кара бавно и всички я псували.Това нормално ли е?

поправям се - майка

Нормално е да не кара, щом не може. Да кара на малко трафик, с опитен шофьор (да я поправя), докато свикне да кара НОРМАЛНО. Иначе ще я псуват.

Технически е много добра,може да кара, просто сега я е страх, след като един пубер за малко не я отнесе на път с предимство...

Бог да прости детенцето, съболезнования на родителите. Но, се чудя защо детенце на 4 години е само на улицата??? Къде са били родитлите? Шофьора да си понесе наказанието, но мисля, че и на родителите трябва да се потърси отговорност.

че не е изядено от кучета. Друго е кола. ..... Май хората са по-големи кучета от животните. Но не си признават.

Какво общо имат пумиярите в случая?

Помия, помияри, хайде научете се де....

онова, което става по пътищата и за което са ОТГОВОРНИ хората с онова, което става инцидентно с кучетата, които са изгонени от стопаните им...

Съд за шофьора. Ако това беше станало в Германия, щеше да лежи 2-3 години. Там само да си помислиш да пресечеш и спират. А тук дори заобикалят спрелите на пешеходна пътека. Не трябва да се обвинява детето, то нещо не разбира на възраст от 4 години.

Значи в Германия всички имат екстрасензорни възможности и четат мисли,а!? Тц,тц, тц!

В Германия ако не пресичаш на правилното място те газят като куче. Иначе да, спират и те чакат да стъпиш на отсрещния тротоар.

Вие, които пишете въобще били ли сте в германски град или село?

Умнико, що не пратиш децата да си поиграят на някой от техните аутобани? Дали пък няма да те лишат от родителски права за отрицателно време? Може и ти да се опиташ да пресечеш да видиш как ще ти спрат след 50-60 метра... Човек не трябва да се държи като говедо на пътя, правилата за движение СА ЗА ВСИЧКИ - не само за шофьорите!!!

има нещо сбъркано в цялата система- 4 годишни деца сами на улицата, самонадеяни шофьори, мислещи се за големи отварячки.....

Пумияр и с 20км да го е бутнал в главата с предния капак пак няа оцелее.... не се праи на много знаещ и ти не си застрахован,всеки неволно може да бутне пе6еходец....

А ти бегом в училище да вземеш 8-ми клас, че за такъв правопис трябва да се влиза в затвора

жалко за детенцето. Ако това се бе случило в село бобораци след състезанието с коли в кондуфрей идиота с аудито е невинен по чл 25 ал.1 и е без жертви дано да изгние в панделата.