Момчето е карало "Рено" 19 по околовръстния път от село Мрамор към Мировяне. На 500 м преди кръстовището с Мировяне колата е излязла извън пътя и се е преобърнала на таван, обясни главен инспектор Иван Златанов от "Тежки пътно-транспортни произшествия" към СДВР, цитиран от БГНЕС.
Като по чудо няма сериозно пострадали, допълни той.

Патрул на "Магистрална полиция", който бил изпреварен от "Рено"-то, станал свидетел на катастрофата. Според полицаите колата се е движела с висока скорост и неадекватно. За да предупредят останалите участници в движението, те включили сигналната лампа, а секунди след това колата се преобърнала, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В инцидента са пострадали пет момчета и едно момиче - на 14, 16 и на 19 години. Те са откарани без сериозни наранявания в "Пирогов" в София, четирима вече са изписани, казаха от болницата.
Шофирал е 15-годишният Йоан Иванов, който не е употребил алкохол. Той е с голяма разкъсна рана на лява мишница.
14-годишно момче е оставено за лечение с рани на главата.

Уточнява се чия е колата, която е минала през няколко покупко-продажби. "Рено"-то е с врачанска регистрация и не е открадната. БГНЕС утонява, че Йоан сам си купил автомобила.
Попечители на момчето са баба му и дядо му, които са трудно подвижни.

Ако се приеме, че пострадалите са с леки наранявания, на водача ще бъде наложено административно наказание. Ще му бъде съставен акт с глоба, като в последствие глобата може да бъде заменена с обществено порицание, уточни гл. инспектор Иван Златанов.

Междувременно от полицията съобщиха, че само за 4 часа днес на Петолъчката са станали 7 катастрофи.