По-широк контрол в черноморските ни курорти през летния сезон, защото те са лицето на България, без обаче това да пречи на туристите. За това се обяви в Бургас вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той пристигна в града, за да участва в церемонията по връчване на знамето на ученическия гвардейския отряд и тамбурмажора на оркестъра към Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов", предаде "Дарик".

След официалната част Каракачанов коментира и актуалните събития в Слънчев бряг - среднощното убийство на хазартния бос Коста Николов и подновената акция на вицепремиера Валери Симеонов срещу високите децибели в заведенията в туристическия комплекс.

Не за пръв път в началото на сезона Слънчев бряг се превръща в арена на криминални прояви, каза Каракачанов. Той изрази увереност, че МВР ще предприеме всички необходими мерки не само в курорта, но и по цялото Черноморие, за да има по-малко подобни инциденти. Вицепремиерът обаче е категоричен, че "човек идва в Слънчев бряг, за да се весели, а не за да бъде въдворяван казармен ред и военна дисциплина".

"Какво означава по-големи рестрикции?! Да въведем комендантски час?! Това няма как да стане. В края на краищата, това е курорт. В казармата елате, ще видите, че има ред, дисциплина, вечерен час и т.н. Но това не е казарма", заяви Красимир Каракачанов.

А по отношение на подновените проверки за високи децибели, водени от вицепремиера Валери Симеонов, той заяви:

"Трябва да има ред по отношение на музиката, но аз не го приемам като вечерен час и спиране на музиката навсякъде. В крайна сметка човек си взема отпуската и идва да се весели. Има определени заведения и те не са само в Слънчев бряг, но и в други курорти, които прекаляват с музиката и след 12 часа. Но мисля, че това може да се уреди с една наредба. И въпросът е контрола върху изпълнението и спазването на подобни наредби".