Два дни преди изборите един от кандидат-кметовете за пазарджишко село предлага на митинг избирателите подарък - лек автомобил. Видеозапис от празненството показва как той стимулира хората да гласуват за него и за друг кандидат-кмет, съобщи bTV, като уточни, че не можем да се каже къде е населеното място и кой е кандидат-кметът преди края на изборния ден.

"Приготвил съм един малък подарък. Ако се случат нещата, а аз съм сигурен, че ще се случат. На 27-ми, с бюлетина.... Кмет на община Пазарджик... и кмет на кметство... моята особа. Приготвил съм един лек подарък, малък подарък на някой жител, на който му се падне това нещо. Да се прибере вечерта с добър автомобил. Благодаря ви", се чува на записа.

Автомобилът, който подарява, е лично негов. В селото разказват, че това не е първата кола, която кандидат-управникът подарява.

"Както винаги през последните 4 избори..., той изкарваше неговия личен автомобил и го даваше на томбола - Как така? - Украсява го през деня, хората от селото го гледаха и на 10 февруари е празник на селото, той го дава от една томбола", разказа местният жител Стоимен Папазов.

След предните кметски избори подарък получават Георги Златанов и съпругата му.

"Това е колата. Трябва да си на центъра на площада и той избира някой от селото, ако го няма на площада - избира друг. Това при него е може би като традиция да си подарява неговата кола", разказа Златанов.

Че подарява коли, призна и кандидатът за кмет.

"Това, че имаме кола от 1500 или 2000 лв. не е проблем за един селски кмет. То всеки може да направи подарък за каквото иска. Няма проблем. Какъв е проблемът?", коментира той.

Прокуратурата вече проверява случая, а кое е селото и кои са участниците в агитацията, очаквайте след края на изборния ден.