Със заповед на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов е назначен нов директор на Областната дирекция на МВР в Добрич, съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

Новият началник е главен инспектор Красен Торимацов. Той е бил началник на сектор "Противодействие на престъпления, свързани с моторни превозни средства" в Областната дирекция на МВР във Варна.

Досега директор на Областната дирекция в Добрич беше старши комисар Цветан Пировски, който преди да дойде в Добрич, бе началник на "Криминална полиция" също във варненската полиция. 

През 2023 г. Пировски бе един от извиканите областните директори в кабинета на Калин Стоянов на ул. "Шести септември" в София. Тогава неофициално се заговори, че част от тях са били там, за да бъдат сменени, а други - да преговарят бъдещи задачи. Последва смяна на директори на областни дирекции на МВР в няколко града - Габрово, Враца, Ямбол, Търговище, Благоевград, Варна, Пазарджик, Пловдив, Бургас и Русе. Сред сменените обаче не беше Цветан Пировски. 

Тогава Стоянов обясни, че рокадите в Областните дирекции не са по политически причини и няма чистка. Той се защити и като каза, че министърът на вътрешните работи има право да подбере екипа, с който ще работи. "Поставям хора, на които на първо място имам доверие и считам, че ще се справят по-добре. Нищо не се подготвя за изборите", обясни още Калин Стоянов през август 2023 г.  

Със заповед на служебния премиер Димитър Главчев по-рано бяха назначени и трима заместник-министри. В Министерството на вътрешните работи заместници на Калин Стоянов са Стоян Темелакиев и Тони Тодоров, а в Министерството на правосъдието - Спаска Кинчева.