Това заяви главният секретар на МВР Калин Георгиев по повод решенията на Софийския апелативен съд да освободи задържаните при акциите "Всичко коз" и "Килърите", цитиран от "Фокус".

Георгиев посочи, че една от жените, задържани при акция „Всичко коз” е имала 20 хиляди лева джобни пари при ареста, а гаранцията, наложена от съда е в размер на 5 хиляди лева.

Тъжно ми е за безсънните нощи на колегите и за множеството работа, която беше извършена в хода и на двете дела. Предстои още повече работа, трябва да се погрижим за свидетелите, трябва да предприемем други действия, които са необходими по образуваните вече досъдебни производства”, коментира Калин Георгиев.

По думите му решенията на съда не облекчават работата на полицията, но той и колегите му приемат нещата такива каквито са и ще продължават да се борят.
По-рано днес министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че "държавата е безсилна пред съдебната система. Безотговорно и обидно е за всички, които се стремят да правят честен бизнес в България и за всички българи, които плащат данъци на държавата."

„И двете решения на съда ни изненадаха, при условие, че знам колко много работиха моите колеги, колегите от Прокуратурата и ДАНС, колко много доказателства бяха събрани, отчитайки особено делото „Килърите”. В една изградена йерархична структура като „Килърите”, с нива на защита, аз не виждам какво повече очаква българският съд да получи като доказателства”, каза още главният секретар на МВР.