Русинов е обвинен, че пребил и удушил 28-годишнята Яна Кръстева в Борисовата градина. Полуголото тяло бе открито на 10 юли 2011 г. Тогава Чеци призна, че прекарал нощта с Яна, но отрече да я е убивал. Твърдеше, че се запознали в заведението "Маймунарника", пили алкохол, а после правили секс в храстите. На зазоряване Чеци си тръгнал и оставил Яна да спи гола.

В Софийския градски съд днес, за да дадат показания по делото, дойдоха около 20 приятели на жертвата и подсъдимия, които са били с тях в нощта на убийството, съобщи "Дарик".

"В следствения арест питах Чеци какво го е свързало с убийството, а той ми каза, че на местопрестъплението забравил бутилка, на която били открити негови отпечатъци", обясни Велинов, цитиран от "Труд". Първо Чеци отричал да е замесен в злодеянието, но после се "изпуснал".
"Попитах го защо не е закопал Яна, а той се почука с пръст по слепоочието и каза: Защото съм глупак", допълни Велинов.

След това съкилийникът каза, че когато арестантите излизали на разходка, Чеци оставал в килията, за да мастурбира. Имал порно списания и книги. "Стана ми любопитно какво чете и когато разгледах една книга, видях, че в нея се описват некрофилски сексуални актове. Питах го какви са тия извратени истории, а той ми отговори, че книгата е философска", допълни Велинов.
После уточни, че когато гледали филм със секс с насилие, Чеци ръкопляскал и казал, че сексът без шамар не струва.

Според защитата с показанията си Велинов целял да облекчи криминалното си положение. Той призна, че чака скоро делото му за кражба да бъде прекратено заради липса на доказателства. И отрече да е бил притискан да даде показания срещу Чеци.
"Разказах на близките ми за разговора с него и те ме посъветваха да свидетелствам", каза той.

Междувременно в залата бе разпитан и Пламен Трифонов, който пръв бе задържан за убийството на Яна. Четири месеца по-късно обвинението срещу него падна, тъй като експертиза доказа, че върху трупа има косми от Чеци, но не и от Трифонов. "Нямам нищо общо със случая. Не познавам нито Яна, нито подсъдимия", каза Трифонов. Той иска извинение от държавата, заради това, че несправедливо е прекарал толкова време в ареста.

Съдът насрочи следващото заседание за 13 март, когато ще бъдат разпитани още 20 свидетели, които в нощта на убийството на Яна са били в Борисовата градина.