Това стана ясно от експертиза, представена пред Софийски градски съд. Вещите лица Мария Велева и Людмила Ставрева представиха пред съда експертизи на веществени доказателства - биологичен материал, предаде "Фокус".

От тях стана ясно, че по веществени доказателства - самобръсначка и чесало, е намерен ДНК материал на мъж.

От друга експертиза стана ясно, че ДНК профилът на Пламен Трифонов, който беше заподозрян в началото на разследването, не показва съвпадения с ДНК профила от материалите, намерени по веществени доказателства.

Според друга експертиза, биологичен материал, намерен по външната страна на панталон, съвпада напълно с ДНК профила на убитата Яна Кръстева.

Трупът на Яна бе открит на 10 юли 2011 г. близо до конната база в Борисовата градина. Първи бе заловен Пламен Трифонов. Той обаче бе освободен след като излязоха заключения на австрийски експерти, че няма негово ДНК по трупа и веществените доказателства. Открита бе обаче ДНК на Николай Русинов, познат на Яна.

На 28 ноември 2012 г. Прокуратурата повдигна на Русинов обвинение за убийството. На предишното съдебно заседание беше разпитан като свидетел бившият депутат от политическа партия ГЕРБ Димитър Аврамов.
Аврамов е привлечен като свидетел по делото, тъй като е делял една килия с обвиняемия Русинов в следствения арест. Депутатът бе обвинен за търговия с влияние.