Той обяви, че ще поднесе извиненията си и лично, ако Янова се е почувствала лично засегната.

"За имиджа на България трябва да се работи и това е правилно. Лобизмът не е лоша дума. Ние трябва да търсим лобисти в ЕС, а ако нас ни търсят като такива, още по-добре", заяви Найденов.

По думите на земеделския министър посланието му към Моника Янова не било лично и нямало значение с кого живее.

Преди няколко дни Мирослав Найденов пръв съобщи, че в Австрия тече разследване срещу лобиста Петер Хохегер, който е получил над 1 млн. евро по договор с правителството на Тройната коалиция, за да чисти имиджа на България, с които е плащал на астрийски политици. „Това, ако бъде доказано, ще стане голям скандал, но затова трябва да питате Станишев и жената, с която живее и която има медийна империя", каза тогава Найденов.

Моника Янова пък се закани да го даде на съд, както евентуално и вицепремиера Цветан Цветанов, който се "изказал доста пошло за нея", че била "любовница" на бившия премиер. Самата Янова обаче подчерта, че по времето, когато е сключен договорът, тя беше женена за банкера Венцислав Йосифов и затова няка конфликт на интереси.

В същото време в ефира на БНТ министър-председателят Бойко Борисов се разгневи, че скандалът ”Хохегер” бил обърнат срещу ГЕРБ. "Аз не искам да се занимавам с на Станишев жена му или спътницата му в живота. Искам Сметната палата и прокуратурата да разследват това", каза премиерът. И допълни, че Моника Янова няма вина.

"В случая - госпожата се държи много по-мъжки и се опитва да се отбранява, без да има никакъв смисъл. Тя вина няма. Виновен е, който е дал баницата - той трябва да се отбранява", категоричен бе Борисов. По думите му обяснение дължат тези, коити са избрали точно нейната фирма да свърши работата.