"Чувствахме омраза към нас, защото сме израелки". Това разказаха пред bTV двете изритани от български хотелиер туристки Гила Акав и Керен Хазаз. Грозната сцена се разиграва пред очите не децата им. Техният клип със скандала им в хотела нашумя както в социалните мрежи, така и в израелските медии.

"Там повече няма да се върнем", допълва Гила Акав.

Проблемът тръгнал, след като станало ясно, че запазената им стая е за трима души, а те са две майки и две деца. От хотела обаче са категорични, че чужденките са били агресивни.

"Като пътувахме с такси, ни взимаха по 25лв., не ни даваха квитанция. Не беше приятно да се чувстваш по този начин в държава, в която си дошъл да се забавляваш. Наричаха ни "израелска мафия", разказва Керен Хазас.

 Не е приятно да се чувстваш по този начин в държава, в която си дошъл да се забавляваш, казват още майките.

"Седмица преди екскурзията купих книга за детето, исках да научим повече за Бургас, за България. След това преживяване нямам много какво да кажа на детето си", споделя Гила Акав.

Керен Хазас казва, че "собственикът на хотела има снимка, когато е бил в Израел и се усмихва, а когато ние бяхме в България, плакахме". "Не ни гледайте с омраза, все едно искате да ни пребиете, защото вярвам, че българите идват в Израел и получават добро отношение", заяви Гила Акав.

Хотелиерът бе задържан за разпит. Започнало е разследване по случая.