От 2 февруари започва ремонтът в двете платна на 16,5 км участък от автомагистрала "Тракия" /от 168-и до 184-и км/ между пътната връзка с автомагистрала "Марица" и "Чирпан - Изток". Новината съобщи пресцентърът на Агенция "Пътна инфраструктура".

Строителните дейности са част от започналия през октомври м. г. поетапен ремонт на общо 52 км от автомагистрала "Тракия" /от 156-и до 208-и км/. От няколко години заради нагънатото платно и дълбоките коловози скоростта там бе ограничена на 90 км/ч. Проблемният участък беше изграден в периода 2003 - 2007 г. от "Джойинт Венчър Рануей" АД с изпълнител "Пи Ес Ай" Стара Загора за 104.7 млн. лв. с ДДС.

По време на ремонтните работи ще бъде ограничено изцяло движението на автомагистрала "Тракия" - между връзката с автомагистрала "Марица" и "Чирпан - Изток". Трафикът ще преминава по обходни маршрути. В посока Бургас движението ще се отклонява на пътен възел "Плодовитово", по пътя III-666 до село Плодовитово и пътя II-66 Плодовитово - Чирпан, а на пътен възел "Чирпан - Изток" ще се включва отново в автомагистрала "Тракия".

В посока София автомобилите ще се отклоняват на пътен възел "Чирпан - Изток" и ще преминават по пътя II-66 Чирпан - Плодовитово, и по пътя III-666 от село Плодовитово ще се връщат отново на автомагистрала "Тракия" на пътен възел. "Плодовитово".

От автомагистрала "Марица" в посока Бургас автомобилите ще се качват на автомагистрала "Тракия" и при пътен възел "Плодовитово" ще се отклоняват по пътя III-666, на село Плодовитово, по пътя II-66 през околовръстния път на Чирпан и на пътен възел "Чирпан - Изток" ще се връщат на АМ "Тракия" към Бургас.

В края на декември 2020 г. приключи обновяването на 12 км от АМ "Тракия" в двете платна, между пътните възли "Белозем" и "Оризово". Отсечката е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, с нова хоризонтална маркировка, с пътни знаци и ограничителни системи. В платното за Бургас през миналата година беше обновен и 2-километров участък между км 198 и км 200, припомнят от АПИ.