Традиционно  искащите оставката на кабинета "Орешарски" се събраха пред Министерски съвет след 19.30 часа.

Протестът започна с недоволство от председателя на Народното събрание Михаил Миков. Според протестиращите, които бяха около 300 души, зоната за сигурност около парламента е разширена над 20 метра незаконно.

Миков им отговорил писмено, че е консултирал всичко с общината, но протестиращите установили, че това е станало далеч след слагането на металните огради.

Декларация в подкрепа на вота на недоверие

На участниците в протеста, както и на преминаващите хора се раздаваше декларация в подкрепа на вота на недоверие към правителството, който ще бъде гласуван в сряда. В декларацията се посочва: „Нека всеки български гражданин, който желае да подкрепи настоящата декларация, независимо от това в кое населено място на планетата Земя се намира, да го направи с вдигане на една от двете си ръце всяка вечер точно в 18.30 часа българско време. Всички подкрепящи декларацията да заповядат и в сряда, четвъртък и петък от 08.00 до 15.30 часа около сградата на Народното събрание, за да поискаме незабавната оставка на кабинета „Орешарски”.

Текстът е адресиран до Бойко Борисов, Радан Кънев, Меглена Кунева, Божидар Лукарски, Яне Янев, Красимир Каракачанов с апел да се присъединят към протестите, предаде livenews.bg.

Шествие до bTV

Протестното шествие се спря пред сградата на bTV, за да ги поздрави журналистите за обективното отразяване на протестите. По думите на протестиращите БНТ отразявала само контрапротестите.

До централите на БСП и ДПС и назад - до парламента
 
Протестното шествие стигна до политическите централи на двете управляващи партии, които бяха освиркани от демонстрантите.

Недоволните приключиха протеста си както винаги пред Народното събрание.

Контрапротестът

Защитниците на управляващите се събраха за пореден път пред президентството. Те за пореден път подкрепиха властимащите и изразиха недоволство от президента Росен Плевнелиев. Те дори изразиха идеята си да подарят в сряда букет цветя на вицепрезидента Маргарита Попова, която според тях била по-подходяща за президент.