От любителския материал, който бе излъчен снощи по Нова телевизия, се вижда, че видеото е заснето в заведение. Не се съобщава обаче нито кога, нито къде е направен записът.

Искров и Василев са по ризи, прегърнати, широко усмихнати и пеят "Назад, назад моме Калино". В края на песента управителят на БНБ пък сякаш приканва с жест публиката да се присъедини към тях.

"Едва ли старото приятелство между БНБ и КТБ е повлияло на контрола", коментират иронично „Господарите“, допълвайки, че явно видеото е заснето преди проблемите в КТБ, която беше поставена под специален надзор от БНБ през юни миналата година, а преди два дни съдът я обяви във фалит.

В съобщение от БНБ коментираха:

"Управителят на БНБ няма да се поддаде на каквито и да е опити за натиск и отклоняване на общественото внимание и във всичките си действия се е ръководил от върховенството на закона. Никакви събития от неофициален характер, сред поканените на които е бил и управителят на БНБ, не са влияели и няма да повлияят на принципната и последователна позиция на Централната банка".

Миналата седмица Цветан Василев отправи на сайта си нападки срещу Иван Искров. По думите на Василев действията на гуверньора на БНБ от самото начало са неадекватни и странно некомпетентни и свидетелстват единствено за силни зависимости от прокуратурата.

"Цялостното поведение на БНБ след изкуствено причинената ликвидна криза в КТБ от театрал-майсторите на българската прокуратура е пример за това как в кратки срокове може да се ликвидира банка, която до вчера е работила добре", заяви още банкерът.