Главният прокурор Сотир Цацаров е на двудневно работно посещение в Италия. Той се срещна с председателя на Върховния касационен съд на Република Италия д-р Джовани Мамоне и с главния прокурор към Върховния касационен съд д-р Рикардо Фузио.

Посещението е по покана на проф. Антонио Скалионе, председател на Военния съдебен съвет и на проф. Маурицио Блок, главен военен прокурор към върховния съд на италианската република.

През 2017 г. между двете прокуратури в София бе подписан Меморандум за сътрудничество.

В програмата на посещението са предвидени срещи във Военния съдебен съвет, като основна тема на разговорите е структурата и бъдещото развитие на военната магистратура в България и Италия, както и наказателното преследване на военни престъпления в страните от ЕС.

Главният прокурор е придружаван от Пенка Богданова, заместник-главен прокурор, от военноапелативния прокурор полк. Веселин Стоев, както и от военноокръжния прокурор – София полк. Емил Ангелов.

На 19.04.2018 г. българските прокурори ще бъдат приети от началника на отбраната на Република Италия, генерал Клаудио Грациано.