40-годишна жена сбъдна мечтата си да стане майка, след като се пребори с огромен тумор с размерите на 3-месечно бебе и загуби двата си яйчника, а след това преживя и ин витро с донорска яйцеклетка.

Вчера Ирена Петрова и съпругът й Николай Маноилов станаха родители на малкия Симеон. Той се роди в клиника "Надежда" в ръцете на д-р Георги Стаменов и д-р Милена Стоянова.

Новороденото момченце е с идеални размери - тежи 3100 грама и е с ръст от 50 сантиметра. За да се роди Симеон помогнаха стотици добри хора, които дариха средства в специалния базар, организиран от Фондация "Майки за донорство", за да бъде финансирана ин витро процедурата.

Борбата на 40-годишната Ирена и 39-годишният Николай за рожба обаче започва още преди години, когато на младата жена е поставена много тежка диагноза.

Почуствах се зле и отидох на лекар. Оказа се, че имах тумор с размер на 3-месечно бебе и при отстраняването му ми отстраниха и двата яйчника, но ми беше запазена единствено матката. Започнах да пия лекарства, за да мога да я запазя", разказва Ирена.

Единственият начин младата жена да стане майка е ин витро процедура с донорска яйцеклетка. През 2016 година Ирена и Николай се обръщат за помощ към "Майки за донорство".

"Тази процедура е много скъпа. Остана ни вярата и затова се надяваме, че хора като Вас биха ни помогнали да осъществим нашата мечта, която за някои е даденост, но за нас е невъзможно. Да бъда щастлива майка и да изпитаме радостта от това щастие, при нас явно трябва да се случи по най-трудния начин. Дано да не е невъзможно. Надявам се, че ни разбирате и моля Ви да ни подкрепите. С цялото ми сърце Ви Благодаря, че четете това. Моля се скоро да бъдем достойни родители на едно прекрасно дете“, пише в писмото си до фондацията 38-годишната тогава Ирена.

Ирена и Николай сбъднаха мечтата си

Снимка: Facebook

Първият опит е неуспешен, но младата жена и съпругът й продължават борбата, подкрепяни от д-р Стаменов и екипа на клиника "Надежда". Така новата 2018 г. носи в дома на семейството най-щастливата новина. Втората ин витро процедура с донорска яйцеклетка е успешна.

А вчера щастието влезе в живота на Ирена и Николай.