Инфлуенсърите Анди и Дани заявиха, че съжаляват за случилото се вчера и се извиниха пред последователите си в социалните мрежи.

На срещата в четвъртък са отишли стотици техни почитатели, повечето от които деца и се е получило огромно струпване на хора. На мястото се намесиха униформени, след като самите влогъри са подали сигнал за блъсканица. Двамата младежи бяха тогава отведени.

Все още се изяснява кой е отговорен за вчерашния инцидент. Една от вероятните причини е, че в кратък интервал от време твърде много хора са влезли в търговския център - толкова, колкото пространството не е можело да поеме. След като събитието беше прекратено, от мола заявиха на фейсбук страницата си, че събитието с влогърите Анди и Дани е било отменено от органите на реда поради мерки за сигурност и увериха, че решението е взето, за да се избегнат евентуални нежелани последици. Влогърите също направиха изявление пред последователите, в което споделят разочарованието си.

Самите влогъри Анди и Дани се обърнаха чрез социалните мрежи към присъстващите на събитието деца и родители:

"Ние не сме организирали това събитие. Много от вас смятат, че сме си тръгнали по собствено желание, но това, повярвайте ни, не е така".

Мартин Светославов - Мъци, който е от популярните инфлуенсъри у нас, също коментира вчерашната случка. Той също се среща често с феновете си. Само преди две седмици с неговия колега Йоан-Петър се върнали от турне в седем български града.

"По време на една фен среща безопасността е на първо място. При такива обстоятелства охранителите играят ключова роля. Обикновено за безопасността се грижат организаторите на фен срещите", обясни Светославов.

Според инфлуенсъра, организаторите на този тип срещи трябва да бъдат внимателни, макар че събитията обикновено протичат в позитивни емоции.

"Аудиторията, която присъства на такива фен срещи обикновено в нашите случаи, във инфлуенсърските среди, е доста неконтролируема. Тя се състои от деца, подрастващи, от така да се каже по-необуздани личности, които трудно могат да бъдат контролирани и държани в една опашка", каза той.

През последните години фен срещите протичат професионално и вместо инфлуенсърите сами да ги организират, грижата за това е поверена на външни организатори. След вчерашния случай Мъци се надява да бъдат изгладени организационните пропуски и повече да не се допуска напрежение на такива събития.