С искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов продължава протестът на майките на деца с увреждания. Шествието тази вечер стигна до централата на НФСБ, съобщава Нова тв.

Междувременно социалният министър Бисер Петков представи проектозакона за социалните услуги пред депутати в ресорната комисия. В него се предвижда заместваща грижа за родители и роднини на хора с увреждания.

Предвижда се създаването на национална карта за социалните услуги, така че финансирането и планирането на дейностите за хората в нужда да станат по-ефективни. Създава се Агенция, която ще следи за качеството на услугите. Проектът регламентира и асистентската подкрепа. Предвижда се облекчен достъп до някои услуги, въвеждат се и нови.

"Тази заместваща грижа е насочена към тези, които полагат грижи за своите близки", заяви социалният министър Бисер Петков.

Припомняме, че протестите на майките на деца с увреждания вече са с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради изказване, в което той определя протестиращите като "група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца".