Ол инклузив ще се предлага само в хотели с 4 и 5 звезди?
Ръководството на Агенцията по безопасност на храните предлага изхранването на почиващи туристи на база ол инклузив да се предлага само в хотелите с 4 и 5 звезди.
"Хотелите с три и по-малко звезди трябва да имат капацитет за изхранване на почиващите според легловата база. Ако легловата база например е 100 места, капацитетът на ресторанта трябва да бъде за 60 души", каза Йордан Войнов.
По думите му инспектори на агенцията са открили "аномалии", при които хотел с капацитет от 1000 легла има място за изхранване за 30 човека. "Това е абсолютно недопустимо", категоричен бе директорът на Агенцията по безопасност на храните.
От края на месец май инспектори към Областните дирекции по безопасност на храните в Бургас, Варна и Добрич извършват засилени проверки в морските курорти. Те проверяват обекти от търговска мрежа, подвижни, временни и сезонни обекти, обекти за обществено хранене, заведения в хотелски комплекси, както и обекти, предлагащи услугата ол инклузив.
През лятото на миналата година над 300 хотела бяха глобени заради некачествен "ол инклузив" при храната. Бяха открити продукти с неустановен произход, изтекъл срок на годност и несъхранявани при добър температурен режим.