Седем записа от камери в паркинга на търговското дружество на Емилиян Гебрев разпространиха от върховната прокуратура. Държавното обвинение е предало записите за експертиза във ФБР.

От разпространените записи се вижда, че на 28 април 2015 г. в подземния паркинг, използван от Емилиян Гебрев, е забелязан мъж, който се движи между автомобилите на дружеството "Емко", собственост на Гебрев.

От прокуратурата разследват дали мъжът е свързан с опита за убийство на Емилиян Гебрев и на сина му, заради съвпадение на датите.

Както е известно, една от версиите за опита за убийство на бизнесмена Емилиян Гебрев чрез отравяне е свързана със сделка за оръжие и боеприпаси за Украйна. Това съобщиха в специално прессъобщение от прокуратурата преди време.

Кадър: Официална страница на прокуратурата

Ето цялото съобщение на прокуратурата:

Във връзка с публикация в сайта на Прокуратурата на Република България от 10.12.2019г. и предвид високия обществен интерес по водено от Софийска градска прокуратура разследване за опит за убийство, чрез отравяне на Емилиян Гебрев, главен директор и собственик на фирма "ЕМКО" ООД, на неговия син Христо Гебрев и на В.Т., директор "Производствена дейност" в "ЕМКО" ООД, Пресцентърът на ПРБ предоставя записи от охранителна камера на подземен паркинг на търговското дружество.

След извършен анализ на записите от охранителната камера, се вижда, че маскирано лице се движи между автомобилите на дружеството. В тази връзка в лаборатория на ФБР е възложена видео-техническа експертиза, която да установи самоличността на лицето, евентуално съпричастно към извършеното престъпление.

Записите се предоставя след разрешение на наблюдаващите прокурори по реда на чл. 198, ал. 1 от НПК.

Прокуратура на РБългария ще продължи да информира българските граждани по дела с голям обществен интерес, ако информацията не представлява държавна или друга защитена от закона тайна, не възпрепятства действията по разследването и не нарушава презумпцията за невиновност.