Апелирам към всички да спазваме мерките, за да може да продължим да живеем нормално в условията на коронавирус. Това заяви днес пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери реконструкцията на бившата сграда на топлоцентрала на НДК и изграждането на Център за изкуство.

Кметът каза, че е говорила с директора на РЗИ-София и той я е информирал, че на този етап заразяването е от дифузен тип.

Няма определени огнища, за да има нужда от допълнителни мерки. Разговарям ежедневно и с директора на СДВР, за да може да се гарантира постоянния контрол, посочи тя.

Фандъкова каза, че разчита на дисциплината на хората. Мерките на този етап са достатъчни, не е нужно да предприемаме допълнителни мерки, предаде БТА.

Кметът благодари на всички пътници в градския транспорт, които се дисциплинираха, за да може там, където има най-много хора, да може да се минималазилира рискът от заразяване. Когато сме на открито, трябва да сме на разстояние, каза кметът. Тя допълни, че повечето установени случаи са протичат без симптоми. Трябва обаче да се спазва изолацията и карантината на заразените. Ако не разчитаме на личната отговорност на хората, полиция и институции не могат да ни накарат да си пазим здравето. Няма нищо сложно и трудно да си сложим маска и да стоим на метър и половина разстояние, подчерта кметът.