Мигрант загина при опит да бъде заловен на автомагистрала "Тракия", съобщи БНТ.

Рано тази сутрин в района на Чирпан е направен опит за спиране на два буса, в които са пътували нелегални мигранти от Афганистан. Единият бус е отказал да спре, като след продължило около 15 километра преследване катастрофира.

Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов каза за БТА, че инцидентът е станал на 165-и километър около 5:00 часа. В катастрофиралия бус е имало 46 човека.

Причината за инцидента е спукване на задна лява гума, след което водачът е изгубил управление и бусът се е ударил няколко пъти в мантинелата.

При тежката катастрофа са пострадали около 32-ма души, които са откарани в лечебни заведения в Стара Загора и Чирпан. Състоянието на няколко от тях е тежко. Атанасов заяви, че шофьорът на превозното средство е избягал. Предприети са оперативно-издирвателни мероприятия, предполага се, че водачът е пакистански гражданин.

12 сирийски граждани бяха задържани на 17 февруари сутринта след преследване от автопатрул по улиците на Пловдив.

Миналия ноември полицията преследва по магистрала "Тракия" автомобил с полска регистрация, в който се бяха настанили 10 мигранти, като гонката предизвика огромни задръствания, след като трафикът бе спрян на входа на София.