Малко дете е било нахапано жестоко от домашно куче в пловдивско село, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Сигналът за инцидента, който е станал в двор на къща в село Крумово, е подаден към 17 часа вчера в Пето РУ.

По първоначални данни, 2-годишно момиченце било нападнато и нахапано жестоко от отглеждано от семейството му куче от едра порода. Детето е настанено в болница със сериозни наранявания. Пострадала е и майка му, която се е опитала да го спаси от кучето.

От УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив заявиха, че момиченцето е настанено в реанимацията на Клиниката по детска хирургия, а нараняванията му са изключително тежки. От лечебното заведение допълниха, че състоянието му е стабилизирано, но няма да коментират повече.

На адреса е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомен е дежурен районен прокурор.

Също вчера, около 14.30 часа, 11-годишно момиче от Кубрат е било нахапано от бездомно куче на детска площадка в града. Детето е с наранявания по бедрото и задните части.

Момичето е откарано във Филиала за спешна медицинска помощ, където след оказана помощ е освободено за домашно лечение. За случая е уведомен дежурен прокурор. Образувано е досъдебно производство.

В края на януари домашен питбул, вързан в двор на къща в пазарджишкото село Мокрище, прегриза гърлото на 3-годишно момченце. Детето почина на място. След двуседмична карантина кучето бе дадено за отговорно пазене на сдружение в София