Медицинска сестра е спасила дете чрез бързата си намеса на улицата, съобщават от общинската администрация. Днес кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова връчи благодарствен адрес на Анелия Недева в знак на благодарност за проявено героично действие.

Недева работи като медицинска сестра от Детска ясла "Шарено петле" в града, допълва БНТ.

На 12 октомври изчаквала реда си пред офис на куриерска фирма, когато видяла разтревожена майка да държи детето си, изпаднало изведнъж в тежко състояние. Жената се притекла на помощ и направила изкуствено дишане на детето два пъти. Бързата ѝ намеса се оказала животоспасяваща, докато пристигне екип на Спешна помощ.

Детето, което е на година и 4 месеца, веднага е настанено в инфекциозното отделение с диагноза вирусна инфекция. Няма опасност за живота му.

Кметът Корнелия Маринова пожела на Анелия Недева да бъде все такъв човек - полезен за хората.

"Вашата незабавна намеса, прилагайки реанимационни действия и жизненоважна първа помощ, спасяват ценен живот. (...) От името на жителите на град Ловеч, изразяваме нашата най-дълбока благодарност и сърдечна признателност към Вас за Вашия акт на смелост. Вие въплъщавате истинския дух на безкористност и отговорност", се посочва в благодарствения адрес.

Самата Анелия разказа, че заради се оказала случайно на мястото.

"Като че ли нищо не е случайно на този свят", казва тя.