На 25-и април първият български портал Dir.bg ще отпразнува своя 20-и рожден ден с конференцията The Next Bulgarian Web, която е под патронажа на президента Румен Радев.

Тя ще събере създателите на българския уеб, новите медии и международни гости от медии като The Observer, Financial Times и др., които ще представят тенденции в съдържанието, дизайна, потребителския опит.

Конференцията ще се проведе в зала "Ефе" на хотел "Маринела" от 14,00 часа.

Международни гости ще бъдат Антъни Робинсън, журналист от Financial Times, с над 25-годишен опит в отразяването на събития в Европа, Азия и специално на Балканите, Ким Сенгупта, журналист и политически анализатор от The Independent, Регионалният директор и ръководител на Академията за журналисти в региона от Deutsche Welle - Филип Славкович. Те ще седнат заедно с основателите на първите интернет портали в българския уеб, като Владимир Жеглов (dir.bg), Любен Белов (Нетинфо), Любомир Леков (investor.bg), Жюстин Томс (Аз медиа), Момчил Шумаков (mail.bg), за да разкажат как се изгради и подреди българското уеб пространство.

Какви предизвикателства преодоляха през годините и какво ни предстои? Щафетата от тях ще поемат нови медии и платформи като, Offnews, "Момичетата от града", Web Cafe и др., за да покажат, че ако имаш добро съдържание и новаторски подход успехът за бизнеса в уеб е неизбежен.

Конференцията се организира в партньорство с агенцията за иновации Innovation Starter.

През 1998 г. Dir.bg се роди като огромна база, обединяваща най-актуалните новини от сферата на политиката и бизнеса, предлагайки на потребителите и богат набор от забавления и онлайн услуги. Всички големи форуми в България тръгнаха от широко популярните през 90-те клубове на Dir.bg.