Бившата кметица на столичния квартал "Младост" е била пусната за седмица на свобода, защото ѝ се налага да проведе лечение за здравословен проблем. Това съобщава самата тя пред NOVA ден преди да се върне в затвора.

"Имам леко влошаване. Микроаденомът се е увеличил с поне една единица. Но предполагам, че като мина на терапията, която ми предписаха, нещата ще се нормализират и всичко ще е добре", споделя Иванчева.

Тя подозира, че целенасочено не са ѝ разрешили да се погрижи за здравето си по-рано.

"За да заведа дело, значи все пак е имало някакво напрежение, но все пак нещата се нормализираха, предполагам", добавя Иванчева.

Бившата кметица беше арестувана при зрелищна спецакция пред Спортната палата през 2018 година. Поводът - сигнал за корупция от строителния предприемач Александър Ваклин. Пред разследващите той твърди, че му е поискан подкуп в размер на 250 000 евро, за да получи разрешително за строеж. Според обвинението в колата, с която бяха задържани Иванчева и Петрова, са открити 70 000 евро. Иванчева и днес отрича това да е вярно.

"Завели сме дело в Страсбург. То, по принцип, е за липса на справедлив процес. Надявам се, че ще можем да си оправдаем името", казва тя.

Окончателното решение на Върховния касационен съд е 6 години затвор за Иванчева и 5 години за заместничката ѝ Биляна Петрова. Три години Иванчева прекара в следствието и под домашен арест.

"Стават съдебни грешки, аз така гледам на нещата", уточни бившата кметица на "Младост".

Въпреки че е в затвора, Иванчева следи промените в съдебната система. И по-специално - отстраняването на главния прокурор Иван Гешев.

"Доволна съм, че Гешев вече не е главен прокурор. Ще си запазя мнението за Сарафов. Те се движеха в пакет за нашето дело. Така че, горе-долу го познавам. Аз съм винаги положително настроена и вярвам, че нещата ще тръгнат към по-добро", посочва Иванчева.

Тя отказа да даде подробности и заяви единствено, че чувството да бъде на свобода е несравнимо.

"Това е нещо разкошно. Въздухът е друг! Всичко е друго. Успях да видя малкия. И се чувствам супер заредена и сега се връщам. Трудно е. Естествено, трудно е", споделя Иванчева.