В звуков файл, публикуван от сайта "Биволъ", се чува разговор между основните участници в аферата, наречена още "Двете каки" - бившите вече съдийки Владимира Янева и Румяна Ченалова, и адвокат Момчил Мондешки

От записа става ясно, че диалогът е воден на 19 февруари 2015 г. Точно тогава на Янева се е обадил покойният вече журналист Димитър Цонев, който я кани да участва в предаването му по БНТ "Още от деня". Тя обаче отказва, за да изчака гласуването във ВСС по предложението за нейното освобождаване.

"...Те ме побъркаха журналистите от сутринта, имам чувството, че съм Осама Бин Ладен, най-търсеният човек в държавата", казва след края на разговора си Янева. 

Мондешки: "Не мога да повярвам, че това се случва..."

"Не, утре си подавам оставката и това е. Каквото и да стане. Няма смисъл, те ще ме разнищят иначе", добавя бившият председател на СГС.

Мондешки: "Петя от днеска са я пуснали в ДАНС".

Най-вероятно става въпрос за тогавашната й заместничка в СГС Петя Крънчева, която беше уличена за вписване на грешни дати и неслучайно разпределяне на дела.

Янева: "За?"

"Тъкмо отивах да ми кажат. Петя е пусната в ДАНС, Борето Сарафов подготвят доклад в петък, за операция „Червей“, който да бъде пуснат в Брюксел в понеделник. Страшно е. Около 20 съдии са увеличили от 8 на 20 съдии…", отговаря адвокатът.

Следва друга част от разговора, след което адвокатът отново се връща на темата:

"По-добре, викам, Петя да го направи това нещо, с'а, след като разбрах, че я качват... (не се разбира, но на полицейски жаргон това означава подслушване - б.р.) викам ясно, не е тя поне".

Янева отвръща: "Е, ма тя к'во като има разработка, то може нищо да не стане."

"За к'во я качват? Мене? Аз сигурно съм качена отдавна на крушата", пита на свой ред и Ченалова.

Мондешки уточнява, че са му казали само "сега кое е най-горещото и най-вече за Борето Сарафов...", с което записът приключва.

От един от предишните ставаше ясно, че адвокатът може "да пипа" членове на ВСС, ако те тръгнат срещу Янева.

За него самата Ченалова заяви неотдавна, че е много близък с депутата от ДПС Делян Пеевски.

Днес кандидатът на Реформаторския блок за президент Трайчо Трайков коментира, че изтеклата информация хвърля допълнителна светлина към "корупционната схема" в съдебната система и службите.