Бившият кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков заяви, че е влязъл в ресторант, за да хапне спешно, тъй като кръвната му захар паднала. Така той обясни снимките в столично заведение, които предизвикаха прокуратурата да поиска да бъде върнат зад решетките, защото се е отклонил от домашния арест. Както вече стана ясно, имал разрешение само да отиде на зъболекар.

"Докато чаках платото ми да стане, срещу мен имаше двама здрави мъже, видимо охранители, и постоянно ме снимаха с телефон. Подпитах сервитьора какви са тези господа и той ми каза, че са охраната на г-н Гешев (има предвид зам.-главния прокурор Иван Гешев - б.р.)", заяви още Чоков в телефонно обаждане до bTV.

Според източници на "24 часа" обаче скандалният екскмет е бил заснет от полицаи, които са го следили. Когато се отклонил от пътя след посещението при зъболекаря, го заснели, за да удостоверят нарушението.

Но самият Чоков допълни, че снимащите повикали полиция, която го проверила и след това с повечето поръчана храна се прибрал вкъщи.

"Чаках да ми се донесе храна, смятам, че нищо престъпно не съм направил. Смятам, че като имам разрешение да изляза, имам и право на храна. Поради това, че ми беше паднала захарта, трябваше по най-бързия начин да хапна", каза още Чоков.

Малко по-рано неговата съпруга Цветелина Нелова също заяви, че той е влязъл в заведението, за да си вземе храна за вкъщи, защото все пак трябвало да се прехранва.

Говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова вчера коментира, че Чоков нагло се е отклонил от домашния арест и че заведението не е стоматологичен кабинет, затова обвинението ще поиска той отново да бъде задържан под стража. Очаква се решението на съда.