Частен собственик затвори част от улица "Паша Христова" в софийския квартал "Манастирски ливади" и я превърна в паркинг, съобщи bTV.

В квартала свободните площи за строеж на училища, паркове и детски градини са малко, а паркирането е ад дори и за най-опитните шофьори. Паркоместа се пазят със зъби и нокти - например със скоби. Други използват подръчни средства, като автомобилни гуми. А трети забиват железни колове и заграждат част от улицата. Така с материали, продавани във всяка железария, са заградени няколко паркоместа, въпреки че кооперациите в близост имат гаражи.

Има място да паркират няколко автомобила, но спира само този на собствтеника

Снимка: bTV

По неофициална информация там паркира само колата на собственика на земата под близкия блок. Местата иначе стоят празни. Екипът журналисти обаче така и не е успял да се свърже с него.

Антон пък се барикадира при всяко излизане - с гуми.

Само на стотина метра оградата на частен паркинг е "захапала" част от друга улица.

Според картата там трябва да е улица, но след справка в район "Витоша" по документи се оказва, че наистина не е улица, а имот в регулация. Частните паркоместа също били в рамките на позволеното.

Някои използват автомобилни гуми, за да си пазят места за паркиране

Снимка: bTV

Зам.-кметът на район "Витоша" Кънчо Кънчев заяви, че тази част от улицата попада в частен имот, който в миналото не е бил отчужден.

"Те са в правото си да заградят собствения си имот. В този случай те не са заградили целия имот, а са отделили няколко паркоместа. На този етап просто няма как в момента да поема ангажимент, че улицата ще бъде отчуждена", посочи той.

Дотогава улицата остава наполовина отцепена - и то законно.