Задушаване е една от версиите за смъртта на бизнесмена от Дупница Пламен Миланов и 35-годишна жена, негова служителка, научи БТА от полицейски източници в Кюстендил. Двамата бяха намерени мъртви снощи на последния етаж на бившия "Битов комбинат" (срещу ГУМ) в Дупница, където Миланов има офиси.

На етажа е намерен бензинов генератор, който се е използвал за захранване на отоплителната система, която по принцип е работила с електричество, казаха криминалистите. Телата на двамата са транспортирани за аутопсия в столичната "Съдебна медицина".

 49-годишният Пламен Миланов от една година е представител за града на един от мобилните оператори, а  жената е негова служителка.

На 29 декември двамата не са се прибрали по домовете си и сутринта на 30 декември близките им са ги обявили за издирване.

Снощи таксиметров шофьор, близък на Пламен, забелязал автомобила му паркиран в близост до сградата, в която освен офисите на мобилния оператор Миланов притежава и апартамент на 5-ия етаж.

Към 20:30 ч. на 30 декември синът на Пламен се е качил в апартамента и е открил двамата мъртви, съобщи БГНЕС.

Миланов неколкократно е алармирал за възможна опасност за живота му.
Неговите показания бяха ключови за ефективните присъди на бившите барети Пламен Галев и Ангел Христов, т.нар. братя Галеви.

Те бяха осъдени съответно на 7 и 5 години затвор от Софийския апелативен съд през 2011 година. От решението ставаше ясно, че двамата са принудили Миланов да им прехвърли 50% от таксиметровата компания „Сити транс” ООД, както и да им дава половината от месечния си оборот.

Бившите барети са обявени за издирване от 8 май 2012 г. Двамата избягаха, когато трябваше да влязат в затворническото общежитие в село Самораново, за да изтърпят по 5-годишна присъда за създаване на организирана престъпна група.